Första riktiga dagen.

Jobbade första dagen igår. Jag ville mest bara gråta. Mjukglassen gör aldrig som jag vill och även sockervadden har bestämt sig för att jävlas och kasta socker över hela mig. Ingen bra start. Jag vill bli omplacerad till typ foto eller något annat soft. Någon som vill byta?

Ikväll ska jag iallafall leka lite med militärsparven och grönanJohan. Blir nog lite film och massa godis. Tror det blir kalasbra det där!

Nu ska jag fortsätta diska och städa. hej!

Äntligen "hemma".

Gud vad jag känner att jag flänger fram och tillbaks hela tiden. Örebro-stockholm-örebro-umeå-örebro-stockholm-örebro. Ja, ni fattar grejen. Men nu blir jag kvar här ett par veckor åtminståne, om jag inte hänger med hem under 15/6 då det tydligen var kalas i Karlstad. Vi får väl se.

Jag orkar inte med den här grejen längre. Migrän som gör mig sängliggandes varannan dag, feber, magont. Varje jävla vecka. Varannan dag. Kroppen är helt slutpumpad av alla painkillers och allt ont. Det är liksom inget roligt alls. Förlåt om jag klagar, men jag mår fan inte bra...

Imorgon börjar jag arbeta på riktigt. Innebär att jag står ensam i ett glasstånd på Grönan och säljer kulglass, mjukglass och sockervadd. 4 timmars jobb sen hem och sova. Det ska nog gå.

Nu ska jag iallafall till Lena och hämta mina grejer. hej!

Hemma i Örebro.

Då var stockholm del 1 avklarad. Del 2 återstår och kommer pågå i princip hela sommaren. Men om jag känner mig själv rätt så kommer jag resa hemåt så fort tillfälle (läs: pengar) ges.

Får "min" lägenhet ikväll och kommer leva och bo själv där i 5-6 (!!!) dagar. Ensam. Jag. Har en känsla av att jag kommer krypa på väggarna och telefonterrorisera Henrik dagarna i ända. Ska nämnligen bara jobba 3 av dessa dagar, och då bara halva dagar. Detta innebär alltså alldeles för mycket fritid för lilla mig. Får nog ta och skaffa mig en hobby när jag ändå är på gång. Några förslag? Jag är rätt openminded när det kommer till sånt...

Har massa packning, alltså med massor menar jag just; massor. Allt ifrån plastburkar för mat till sängkläder. Badrumsartiklar till datorer. Ja, det lär inte bli lätt att få ombord allt detta på bussen, än mindre på tunnelbanan. Tur att man har klarat värre saker. I-lands problem i sin renaste form.

Imorgon kommer dagen spenderas i Solna där vi ska ha brand- och service-utbildning. Mycket nytt att lära sig på nya arbetsplatsen. Men kul är det och roligt folk möter man. Verkligen! Så, jag tror faktiskt att min sommar kommer bli över förväntan, och blir den inte det så får jag banne mig stå ut ändå. Pengarna ska rulla in och höstens resa ska komma närmare. Bort ska vi!

Hej.

Stockholm dag 2.

Har varit en helt underbar dag! Vädret har varit kanon, nästan lite för varmt. Har bara strövat runt med Henrik och pratat om sommaren och hur den kan komma att arta sig. Vi har en lägenhet nu, dyr visseligen, men den finns för oss och vi har tackat ja. Tillträde på torsdag. Bättre kan det inte bli. Eller jo, ett arbete åt mannen vore ju toppen!
Ikväll har vi hyrt massa filmer att titta på. Blir lite Narnia 2, Wedding date och Maria larssons eviga ögonblick. Mysigt!

Imorgon ska jag provjobba under eftermiddagen och kvällen för att sedan åka hem till Örebro framåt åtta snåret. Hem och packa ihop alla saker man kan tänkas behöva under sommaren och sedan åka tillbaks till staden igen. Känns spännande det här!

Hej.

Stockholm dag 1.

Nu är dag 1 i staden snart över. Jag har verkligen varit igång från 7 på morgonen till nu, nonstop. Tror seriöst aldrig någonsin jag har varit såhär trött eller haft såhär ont i huvudet någonsin förut. Men gud vad jag har fått saker uträttade. Utbildningen drog över med en timme så jag drog direkt till Slussen för att möta min militärsparv som låg i hamn. Fick mig en rundvandring ombord på en och en halv båt skulle man kunna säga. Ganska fascinerande faktiskt. Måste tipsa alla mina singeltöser därute, ska ni hitta pojke så är det rätt ställe att börja leta på!
Hur som helst, efter att ha varit lite social där stack jag "hem", dvs till Lena för att fortsätta min jakt på lägenhet. Fick ett napp och har nu kommit hem efter att ha tittat på den sötaste, mysigaste lyan någonsin. Synd bara att den går på 4200 i månaden... Men jag löser det, för den ska jag banne mig ha. Helt perfekt! Annars har jag en plan B och ska på en annan imorgon.

Imorgon ska jag också hinna med att åka till Ungdomshotellet, träffa älsklingen och lära känna stockholm i lite lugnare tempo.

Måste säga, än en gång, att jag hatar att sova själv. Hatar är inte rätt ord, för det är starkare än så. Jag verkligen LÄNGTAR efter att få krypa ner brevid Henriks kropp och bara höra hans andetag brevid mig. Jag vill aldrig mer behöva sova själv. Jag vägrar.

Men nu ska jag lägga mig och försöka vila bort min huvudvärk. Hej!

( Råkade förövrigt skicka iväg ett sms som legat i utkorgen i flera månader, vilket var lite pinsamt. Förlåt Erik om du blev upprörd, absolut inte min mening. Jag önskar dig allt gott i livet så kanske vi ses på något sjukhus i framtiden.)

Mot storstaden.

Nu är jag strax påväg bortåt igen. Har verkligen tusen saker att göra under dessa fyra dagar i storstaden innan det blir att flytta upp och börja sommaren på allvar. Lägenheter som ska besökas, utbildningar som ska gås, kompisar som man ska träffa och olika kort som ska införskaffas. Ska nog gå om man planerar tiden väl.
Imorgon står iallafall Badankan, Grönalund-utbildning steg 2 och lägenhetscheck på schemat. Hoppas att jag kan få titta in hos pojkvännens broder för att pussa lite på honom också, inte brodern utan Henrik då alltså... Kom ut fel.
Ser ut att bli en toppendag!

Förövrigt kan jag tipsa om en riktigt mysig film som jag har sett tusen gånger om vid det här laget. "27 dresses". Jag vet att den inte är ny, men fortfarande underbart fin. Får mig att vilja gifta mig nu. På momangen. Men jag tror jag väntar ett tag till, iallafall så jag har lite pengar i bagaget och kan få till ett riktigt stort och pampigt bröllop. ( Vi räknade ut att det skulle gå på strax under 300 000 sträcket om vi ska ha allt vi vill...) Så, bara att börja spara för att lyckas.

Nej, det sista ska packas! Hörs.

Sommarjobb.

Så, då var sommarjobbet på Grönan kirrat. Det som återstår nu är bostadsproblemet. Får bo hos Sofie i två veckor och sedan blir det att fixa annat. Ska höra med ungdomsbostäder som de har i Stockholm och i värsta fall blir det att bo hos mammas bästa kompis, Lena.

Håller också på att fixat så att Henrik kan hänga med mig till storstaden, för inte sjutton klarar jag mig där själv. Dessutom vill jag inte klara mig själv. Jag vill ha honom runt mig hela tiden, oavsett var jag befinner mig.

Inför hösten planeras lite skola igen. Har sökt sjuksköterskeutbildningen igen i Örebro, Sundsvall och i Jönköping. Har även sökt Lantbrukarutbildning i Värnamo. Jag ändrar livet och planerna beroende på var jag kommer in. Just nu ligger bonde och barnmorska ganska jämsides i vad jag helst vill bli. Det enda jag är hundra på är att jag vill flytta ut ur huset och in i mitt egna crib.

Nu vankas lek med nya internetet, väntan på att min babe ska ringa och lite Talang med familjen. Ta hand om er!

Grönan.

Nu är det över. Eller inte nu, utan i tisdagseftermiddag. Men nu skriver jag ju om det. Hur som helst, tänkte berätta lite vad vi fick göra, så folk vet om dom ska dit i framtiden.

Audition på Gröna Lund gick alltså till på följade vis. Först fick vi lite allmän information om tivolit och dess ideologi. Tog väl en dryg halvtimme och var ganska inspirerande faktiskt. Efter detta fick vi intervjua vår bordsgranne och sedan berätta för gänget om denne ( vi var indelade i två grupper om 13 pers). Själv fick jag presentera en grabb som var helt galet rolig, estet och hade drömmar om att bli mattelärare...Hur det gick ihop vet jag inte, men kul var det. Momentet som földe var ett associationsmoment. Vi fick tre ord; Service i världsklass, Ansvarsamhet och stress. Runt dessa skulle vi skriva 10 ord och sedan läsa upp dessa. Ganska svårt men det gick galant. Sedan var det dags för en scenarium-uppgift. Intervjuaren gav oss 5 scenarium som kunde uppstå på Grönan och vi fick själva berätta hur vi skulle agera. Väldigt svårt att veta vad de vill ha för svar så det var bara att göra sitt bästa. Tror jag kuggade ganska hårt där, med tanke på att jag är för snäll för att säga nej till för korta barn, besvikna kunder och fulla män...Så håll tummarna för mig där!
Ja, sist men inte minst fick vi ha en enskild avstämning där vi fick berätta varför just "Jag" skulle få jobbet.

Kort sagt, en intensiv men fruktansvärt rolig dag. Många roliga människor där och jag hoppas av hela mitt hjärta att jobbet blir mitt. Fy sjutton vilken sommar jag skulle få isåfall! Nu är det bara väntan på att de ska höra av sig kvar...

Det var allt. Hej!

Audition och tokiga syskon.

Jag är så nervös. Alltså inte lite lagom nervös, utan hysteriskt nervös. Varför vet jag inte. Hur farlig kan en arbetsauditon vara liksom? Bara svårt när man inte kan förbereda sig på någonting alls. 14000 sökande, 700 platser. Jag har ju iallafall kommit en bra bit på vägen, med tanke på att det bara är ett fåtal som tas ut för den här auditon som jag ska iväg på nu.

Var hos fadern min igår. Han har precis kommit hem från London och hade massa godis med sig, choklad till min besvikelse ( han har lite svårt att minnas min laktosintolerans och glutenallergi...). Simone var också där och som vanligt går hennes mun i ett och en del "grodor" hoppar ut.

" Min pojkvän kan kyssas, men han vill inte...det kan inte din!!"... Autch nu blev jag så knäckt...
" Jag vill ha ett- Mica, säg "Jag vill ha två"...så fortsatte det hela vägen till "Jag vill ha sex" varpå ett hysteriskt skratt kom.

Barn är väl för härliga.

Nu ska jag springa ned i källaren och pussa på min man innan jag far. Hej!

Jävla dårhus.

Jag är så arg att jag skakar. Jag är så jävla trött på det här sjuka dårhuset. En styvpappa som skriker så fort man säger åt honom, beter sig som en tonåring trots att han är alltför gammal för att ens få tänka snuskiga tankar om min mamma, egentligen... Jisses. Vems fel är det att en katt flyger 6 meter rakt ner på en grusplan om inte den jäveln som öppnade fönstret? Har jag inte rätt att bli arg och anklaga den personen?
Nej, då går alla, exklusive min pojkvän som ligger och sover, upp i taket och skäller ut MIG. Vad har jag gjort? Förutom att be folk stänga fönstren och hålla koll på mina katter?

Jag blir så trött. Ge mig en lägenhet långt bort från dessa människor för jag orkar fan i mig inte längre. Jag tror jag rymmer hemifrån snart...

Sommarjobbsdilemma.

Nu är det såhär mina vänner att jag har tre sommarjobb att välja emellan. Äldreboende i Frövi, jättemysigt och hemtrevligt. Sista-skedet-boende på Klosterbacken i Örebro, min absoluta skräck så, nej tack. Och sist men inte minst; Gröna Lund i stockholm. Nu är ju grejen såhär va, klart man vill ha det sistnämnda jobbet. Men, förutsatt att min pojke får/kan följa med för annars finns det inte med på kartan. Jobbet är ett säsongsjobb, vilket innebär att jag ska jobba från v. 22- 37, och så länge tänker jag inte ha ett distansförhållande.
Så nu hoppas jag banne mig att han fixar det där och kommer upp med mig.

Annars händer inte mycket här i hushållet. Firade, som jag sa sist, Joel i tisdags. Trevlig middag med hans familj och mina allra bästa pojkar. Så länge sedan vi hade en sån kväll där vi bara satt och hade sjukligt roligt. Jag saknar er verkligen. Så det är verkligen bäst för er att ni kommer till mig på tisdag för en bastukväll!!

Nu ska jag äta lite lyxmat innan jag drar mig till jobbet. Tja!

Grattis Joel!

Idag är Joels stora dag. Lillsparveln fyller 20.
Blir middag hemma hos honom och sedan utgång, beroende på om det finns några roliga ställen som har öppet på tisdagar nu när Satin har stängt.
Grattis till honom hur som helst!

Klippte mig igår. Trodde det skulle behövas eftersom att jag gjorde det sist i Umeå i december eller om det var november, men frisören tyckte håret såg nyklippt ut. Skumt. Hur som helst, nu har jag fixat luggen och klippt upp det mer, något de inte verkade kunna alls däruppe. Back to normal nu alltså. Funderar lite över huruvida man ska orka färga in lite ljusare slingor nu innan sommaren, vi får se hur det blir.

Är ruskigt sugen på att åka bort någonstans ett tag. Sundsvall lockar, Jönköping lockar, Stockholm lockar samt dalarna. Vet inte vilken ände jag ska börja i. Stockholm är visseligen inbokat till Juli, när min man är där och jobbar på kollo. Dalarna var ett jädra tag sedan och jag saknar mina masar och kullor så det börjar bli lite jobbigt. Jönköping har ju tagit beslag på min Alice så dit måste jag ju bege mig snart, innan vi glömmer bort varandra. Ja, och i sundvall finns ju Jensabiten som jag också saknar sönder...
Vad göra?

Utlandsresan ligger på lite osäker mark just nu. Försäkringspengar som inte rullar in, skattepengar som tar lite väl lång tid på sig och ja, timvik-lön är inget att skryta med. Så vi får väl se när det bär av utanför Sveriges gränser, snart förhoppningsvis.

Nu ska jag till "Partaj" innan det blir dags för Joel! Hej.

Ett rop ur mitt hjärta kallar på dig.

None

Berusad av lycka.
Euforisk av åtrå.
Uppslukad av ett brinnande begär.
Min själ skriker ut ditt namn.
Ett rop ur mitt hjärta kallar på dig.

Som ett sjungande eko ur din själ
fångas jag upp av styrkan
du trollbinder mig med.
Likt en väv av kärlekens trådar
hålls mitt hjärta fast vid dig.
Ett ljus sprids omkring dig,
nästan så jag blir bländad av
den kraft du utstrålar.

Snälla, håll alltid om mig,
svep in mig i ditt hjärtas ömhet.
Låt mig för evigt känna den
varma trofastheten som din kärlek
till mig har skapat,
låt den värma mig såsom den
första sommardagens stilla vindar.

Namndiskussion.

Min familj har tydligen bestämt sig för att jag och Henrik ska skaffa barn ihop, gärna så fort som möjligt, innan vi blir för gamla. Tack för den liksom, ingen press.
Hur som helst. Jag är som alla har förstått vid det här laget, med tanke på mitt framtida yrkesval som barnmorska, galen i bebisar. Därav satt jag med Nerkies Allehanda och kikade på de nyfödda i länet och läste deras namn. Skrattade mycket gott åt en pojk som hade fått namnet "Ragnar". Min mamma kommer gåendes brevid och säger; Men Micaela, titta på tjejen brevid då...Siri. Vad är det för namn på ett barn?
...Ja, ett namn jag alltid har velat att min dotter ska heta.

Nu undrar jag, vad är det för fel på det namnet? Jag har alltid älskat de där gamla namnen som håller på att dö ut. Iris, Siri, Elsa. Tydligen inget som gick hem i min familj iallafall. Inte ens pojkvännen godkände det...men får vi en son ska denne tydligen heta Laban. For real. Så, jag tror jag skippar barn helt. Skaffar mig en hund eller något istället.
Fast, som tjej har man nog ett överläge vad gäller bestämmandet av namn till sina små...jag menar, det är ju trots allt vi som ska bära runt på knoddarna i 9 månader och sedan pressa ut dem ur ett minimalt hål, så något ska vi väl få för mödan. Ni kan alltså se Siri som taget och ja, Laban får ni göra vad sjutton ni vill med...

Nu ska jag återgå till mina korsord och min 1,5 h som återstår i lugnet innan Henke har mage att trampa in och störa. Hej!

( Förövrigt: Världens största grattis till Sofie som fyller 21 idag. Önskar dig den bästa dagen någonsin! Puss)

1 månad av kärlek.

Igår firade jag och mannen en månad tillsammans. Hur vi kom fram till vilket datum som gäller...det är en historia för sig. Hur som helst. Fick jordens frukost på sängen ( har säkert nämnt att han är kock, men det tåls att nämnas igen.) med alltifrån jordgubbssmooties till päronsticks. Dagen kunde inte börjat bättre. Tyvärr var vädret emot oss och det blev en dag framför tv:n med Vänner, Top Chef och Top Model. Kalasmysigt.

Har precis fått veta att jag inte har något sommarjobb i sommar, utöver mina timvik men dem kommer man inte så långt med. Så, nu gäller det att börja leta igen. Känns ju jättekul. Någon som har ideer?

Babe åkte till Sthlm idag så jag har hela huset för mig själv idag. Jag som hatar att vara själv. Jaja, det handlar ju trots allt bara om en natt. Man ska ju sakna varandra emellanåt har jag hört. Vad det nu ska vara bra för. Jag saknar honom ju så fort han inte är inom en radie på 3 meter.

Nu blir det till att laga lite lax. So long!

Valborg och splittrande familjer.

Valborg avklarad och jag vet att jag är lite sen med den uppdateringen. Men här kommer den:

Jag, Sofie och Henrik drog till Hästhagen och grillade med min kära SebbePilt och hans vänner. Mycket trevligt må jag säga. Sedan drog vår lilla trio iväg till Harry's för att kika på underbaraste Järvheden. Jag tror helt seriöst att jag blivit frälst och tänker nu ägna all min tro till min nya gud. För jisses vad han äger. Han och hans lilla crew, de var inte dåliga de heller så de bör nämnas (Tess och Berra).
Ja, därefter beslöt vi oss för att avrunda kvällen och jag och mannen gick istället hem och bekantade oss med toalettstolen. Inte för att vi var fulla, utan för att jag är allergisk mot cider och han har magkatarr. Maria joinade in på det spyende gänget en stund senare.
Underbar kväll med andra ord!

Annars har det inte hänt så mycket. Familjen splittras mer och mer för varje dag och jag känner att jag måste bort. Jag är beredd på att ta vilket erbjudande som helst, bara det innebär att jag är i närheten av Henrik men slipper min mor och hennes bihang. ( Det lät fel, men jag menade Stefan...inget annat.) Så, vill någon låna ut ett tält, en husvagn eller liknande så är jag all up for it. Bara så ni vet.

Nu ska jag ut i solen och njuta av knäckemackorna och kärleken. Hej!

RSS 2.0