Midsommarafton.

Jag ska inte sticka under stolen med att jag inte alls var pepp när jag steg upp på morgonen. Men efter några timmar på Ridön så kom jag igång. Kan ha berott på det stora bordet fyllt med mat (och världens smarrigaste tårta) eller att solen sken nästintill konstant hela dagen. Hur som helst så blev det en lyckad dag med massa trevligt folk, så jag är nöjd!
Dock uteblev midsommarstången och dansen, vilket var lite tråkigt. Det hör ju liksom till. Men man kan inte få allt.
Fick också en hel del myggbett, trots att jag hade myggmedel. Brösten har ett bett vardera, magen ett, armarna varsitt och hakan har också ett. Nu har jag något att göra i veckan, klia sönder myggbett.

Nu är vi åter hemma i vårat Örebro. Inte fullt lika soligt och inte fullt lika mycket mat att äta. Men ändå alltid mitt Örebro.
Ska ägna kvällen åt Wimbeldon och en massa sömn. Hur kommer det sig att jag alltid är trött? Drygt.

Ha det!

Glad midsommar!

Nu drar vi iväg till Västerås för att fira traditionell midsommar på en egen ö. Kommer bli helt awesome hoppas jag! Om inte så har jag packat ner både böcker och kortlekar, så det ska nog lösa sig till slut.

Ta hand om er sålänge och Glad midsommar!

Mobilskoj.

Har suttit med en vän på facebook och försökt komma på vilka ord T9 har och inte har. Något som säkerligen 99% av er alla har irriterat er över är ordet "mobilen" som med T9 alltid blir mobileo. Helt ologiskt. Ordet gurka finns inte alls med. Däremot finns ord som dubbelfitta, negerhora och nazistparkering. Mycket användbara ord, om jag får säga mitt.
Underhållande sommarlovssyssla. Ni borde pröva!

Mitt liv som...

Gud vilket tråkigt liv jag har, i jämförelse med många andra. Jag sitter mest hemma och glor igenom serie efter serie. Det är typ det. Mitt liv sträcker sig inte så mycket längre än så längre. Vet inte om jag ska sörja mitt forna partyliv eller om jag ska vara tacksam över chansen att få en bebis inom kort. Jag är någonstans mittemellan.

Satt och planerade lite inför sommaren igår med min kära svärmor och sambo. Kan nu lägga till Kolmården och Gröna Lund på listan över "saker att göra". Ska även iväg och fira riktig, traditionell midsommar med deras släkt på fredag. Kan inte bli annat än toppen!
Jag är verkligen en sucker för traditioner. Gamla traditioner. Dans kring midsommarstången, Kalle på Julafton, nyårslöften, trick or treat osv. Min knodd ska lära sig allt som jag har fått från min familj. Ser verkligen fram emot det.

Nu är klockan mycket och ögonlocken känns tung. Så blir nog att krypa ned under täcket och låta John Blund göra sitt jobb. Godnatt!

Panik.

Jag vaknade med världens råpanik imorse. Över vad vet jag inte, men hemskt var det. Klockan stod på 05.30 och jag kunde inte somna om. Tankarna snurrade och allt blev bara jobbigare och jobbigare. Man tänker i de värsta tänkbara tankebanorna.
Usch, usch, usch. Snart försvinner nog paniken.

Hoppas på en fin dag iallafall. Ska nog ta och kila iväg till min mor och bli lite ompysslad. Känner mig pytteliten idag. Sedan tror jag att svärmodern ville titta in här och lämna lite barnkläder, det tackar man ju inte nej till. Annars ska jag bara ligga i min säng och äta godis (eller något annat nyttigt...). Kanske sola lite också.
Oplanerade dagar är rätt underbara!

Hade en riktigt mysig dag igår. Först kom Sofi på fika och vi satte oss och mös i solen, samtidigt som jag försökte få henne att inse att hon också skulle skaffa barn. Hoppas det gick vägen.
På kvällen stack jag till Sparven och kollade på nyaste Beckfilmen, "Levande begravd". Jag blev väldigt positivt överraskad. Filmen var skitläskig och ruskigt spännande. Så den måste alla Beck-älskare se!

Grattis igen, Julia! Minns du?

Sugen?

Idag har jag verkligen varit med om den sjukaste konversationen någonsin. Ever.
Jag stod och hade precis tagit ut pengar och fram rullar en rullstolsbunden gubbe. Han börjar prata om att hans godman inte gav honom de pengarna han behövde och jag sa väl att jag tyckte det var lite synd om honom men att jag inte kunde göra något åt saken. Efter någon minuts kallprat säger mannen:
- Du har väldigt vackra bröst. Det har du verkligen.
- Jasså? Jaha...tack tack.
- Mm, de skulle jag vilja se näck. Klämma på. Mmm, ska du med hem?

...alltså. Jag har så svårt att ta människor på allvar. Jag kunde inte hålla masken utan bröt ihop av skratt. Förlåt, gubbe lilla. Men nej, jag är inte allt för sugen på det, nej.

Annars händer absolut ingenting. Precis så som sommarlov ska vara!

.

Jag orkar inte längre.

Sommarlov!

Nu har jag fått mitt efterlängtade sommarlov. Sista tentan skrevs igår och nu är jag alltså "fri". Min sista sommar som barnlös och obunden. Visserligen utan pengar och utan möjligheter att spendera sommaren i en härlig alkoholdimma. Men jag njuter av varenda sekund. Folk säger ju att man ska göra det. Att det är ett kapitel i livet som snart är avslutat. Att barn förstör alla möjligheter till frihet och möjligheter att göra vad man vill och känner för.

Nej, så ser vi inte på saken i mitt hem. Men en del roligheter står på sommaragendan iallafall. Lite omkringresande i vårat avlånga land. Västkusten, Ullared, Dalarna, Värmland och så vidare. Jag ser mest fram emot allt glassätande. Och att kunna läsa skönlitterära böcker om allt annat än kroppsdelar och latin. Att kunna somna i solen utan att senare bli stressad över att jag glömt tentaplugga.

Dopet i lördags var helt underbart mysigt. De hade fixat präst och kalas i sin nybyggda villa, så det var där hela dopet gjordes. Det bjöds på porterstek och världens sötaste tårta. Bjöds även på en massa bebisgos. Knubbiga bebislår är det bästa jag vet.

Nu ska jag snart iväg med  och göra stan osäker. Ha en bra dag!

Halvår, studenten och dop.

Jag har spioner överallt. För att inte tala om mig själv, jag har koll på allt och alla. Även folk jag inte känner. Detta verkar ju inte vara någonting jag är ensam om, av andras bloggar att tolka. Men visst är det underbart när folk som är "anonyma" helt plötsligt får både ett namn och ett ansikte? Gotta love it!

Var på "styvsyrrans" student igår. Oxfilén var inte helt okej men efterrätten var helt magnifik! Gud så god den var. Trots att den smakade likör. Eller, det kanske var därför jag blev så kär i den? Ingen alkohol sedan i januari liksom. Gud, hur har jag klarat det? Ännu värre var det ju att se alla lyckliga, fulla och fria studenter igår. Man fick väl nöja sig med att bli nedsprutad i skumpa och äta likör-pannkakor på restaurangen. Inte helt fel det heller.
Kul att träffa massa chilienare också, härligt folk! Goa och glada.

"Firade" ett halvår med Mr.Casino igår också. Var hos hans mamma och grillade. Synd att man var så mätt från restaurangen innan, men sjukt gott var det. Som vanligt.
Hur som, ett halvår alltså. Känns inte som att det är så länge faktiskt. Eller både och. Både som igår och som för flera år sedan. Grattis till oss iallafall!

Nu ska vi snart iväg på dop så jag ska fixa till mig lite och kanske, kanske hinna med ett avsnitt till av Lost. Sparven har fått mig att nörda skiten. Tack för den!


Hur vacker är inte den här synen? Jag blir nästintill tårögd.


Sjung om studentens lyckliga dag!

Studenten idag. Tänk, för hela två år sedan var det jag som stod där. Champagnlullig, gråtfärdig och alldeles galet lycklig. Dagen bjöd på ungefär lika fint väder som idag, något varmare bara. Det var verkligen den mest perfekta dagen i mitt liv och jag kommer alltid minnas den.
Så, alla ni som går ut idag; Ta vara på dagen och sup som aldrig förr! Imorgon kommer ni vakna som arbetslösa och då känns det inte riktigt lika roligt längre.

Ska iväg på pappas tjejs dotters studentskiva idag. Slottskällaren, flott! Förstår dock inte deras planering. Antingen så har de tänkt att tösen inte ska marschera med de andra studenterna vid två-tiden, eller så tänker de att vi ska äta utan henne. Bordet är nämnligen bokat till 14.30. Spännande!
Jag ligger just nu i sängen och funderar över vad man ska ha på sig. Vad passar sig på någon annans student? Ska man ha vitt och fint iallafall? Eller ska jag satsa på något tråkigt? Jag får gå genom hela garderoben och kika efter.

Älskar förövrigt att någon tog åt sig så fruktansvärt i det förra inlägget. Sjukt roligt! Jag har inte slutat skratta än faktiskt. Var väl antagligen du som sabboterade och misshandlade alla mina vackra piltar då? Härligt att vi har någon att kasta våra ruttna tomater på!

Krampen

Oj, vad tid det tar att plugga och flytta samtidigt. Man hinner ju knappt sova.

Idag har jag spenderat ett ex antal timmar på Krampen. Jag har då alltid sagt att mina tummar är magiska när jag hoppas på något. Idag var det att piltarna skulle slakta grisarna. Och visst blev det så! Totalslakt. Dragkampen behövdes inte ens, segern var avgjord långt innan det.
Fläskfittorna fick lunka hem med huvudena hängandes medan vi badade i "likkistan" (jag nöjde mig med att bara bli nedstänkt av vattet). Så jävla klockrent!

En sak som däremot stör mig är risbergskas tävlingsanda. De tror de vinner på att förstöra. Idag tog de nästintill alla Karros flaggor och massakerade dem. Vi gjorde inget åt det utan lät dem hållas. När en karropilt nuddar en av grisarnas flagga så blir denne lille karropilt nedslagen och fick gå runt resten av dagen med strypmärken på halsen. Är det så ni vill tävla? Är det så ni vill vinna, om ni nu gör det igen? Genom att ha förstört den sköna mysstämningen?
Nej, skärpning grisar. Ni är hatade som det är, bara vid valet av skola. Jag tror det räcker och blir över. Ni behöver inte anstränga er för att vi ska hata er ännu mer.

RSS 2.0