Valborg och tentapanik

Efter att ha andas några dagar så känns det redan mycket bättre. Lugnare. Fokus kan flyttas från alla bråk och tjafs till att helhjärtat satsa på den kommande tentamen och det behövdes.
Har suttit dag och natt, bokstavligt talat, med den här jävulska skrivningen. Och ändå så känns det som att jag har legat på latsidan och att alla andra utklassar mig i kunskap kring ämnena. Förhoppningsvis ploppar allt jag läst upp just i rättan tid. Man kan ju ha tur.

Ikväll är det ju, som alla känner till, valborg och jag har ingenting planerat. Jag har en nyinköpt klänning från rean som jag tänkte ha på mig. Men inte en enda inbjudan har ramlat in. Vad är det med folk? Festa i Kil och Frövi, var är världen på väg?
Nej, blir nog att tvinga sig på ett gäng och bara kolla på brasan ihop. Somliga måste ju sova sen. Tragiska liv.

Jaja, nog klagat. Hem till mamma och håra ner nya klänningen nu. Ha det!


Life is not always easy.

Tentamen närmar sig med stormsteg och jag kan helt ärligt säga att jag aldrig, någonsin, varit såhär stressad förut. Och då har jag ändå arbetat en säsong på Grönalund under högtryck.
Men att veta att man förmodligen kommer misslyckas med något man brinner för. Det enda man faktiskt satsat helhjärtat på, det tar emot. Varje liten cell i min kropp försöker förstå, försöker ta in allt som läses eller lyssnas till men det går inte. Det fladdrar förbi.
Mentalt har jag nog redan gett upp. Insett att anatomin och fysiologin har besegrat mig. Men jag försöker ändå. Flertalet timmar varje dag. Någongång ska det gå. Man har ju fler chanser att lyckas.

Jag försöker vara positiv, men just nu är allting rätt så jobbigt. Därför orkar jag inte skriva här så mycket som jag kanske egentligen brukar, vill och önskar.
Snart vänder det.

Nu; Affären.


(Örebro, en morgon efter nattpassets slut)

Keep on going.

Gud vilka dilemman man står för hela tiden. Är jag hungrig eller inte? Kissnödig eller inte? Tillräckligt trött för att sova eller för pigg? Lite svårt att leva när man aldrig kan bestämma sig för någonting. Att bero på ingenting...

Jobbade natt och sitter mest som ett lik idag. Stirrar stelt framför mig och får inte riktigt arslet ur vagnen. Som tur var hade jag lagt upp ett studieschema fram till Tentan med stort T och jag hade gett mig själv ledigt idag. Bra gjort! Men med detta schema borde det faktiskt gå vägen. Jag börjar haja saker. Nervsystemet sitter nästan nu. Cellen är inget jag fattar alls, heller inte sinnesfysiologin. Tur att vi har fler föreläsningar i veckan, de kanske kan ge mig klarhet. 

Helgen har annars spenderats med goda vänner, släktingar, familj. Har myst med min inresta kusin som jag träffar allt för sällan, fikat med fina Sofi som jag inte träffat på flera månader och så har jag sovit hos min moder och därmed myst även med henne. Riktigt mysigt har det varit faktiskt. Behövligt. Ladda baterierna med lite positiva vibbar.

Nej, nu ska jag fortsätta min konversation med Sparven. Ha det!

Kakskämt

Nördar parlamentet idag. Dog av världens tråkigaste skämt som handlade om ett kak-rån i värmland;
- Tydligen så kak-smet de, bilen var ju paj.

Känner mig rätt duktig, två dagar i rad har jag tagit mig upp ur sängen vid 8 och suttit med böckerna för att plugga in cellen och vävnader. Det är tufft men jag tror det börjar släppa. Missade en fruktansvärt viktig föreläsning kring ämnet när jag var tvungen att hänga hos både läkare och på ultraljudet, så nu får jag sota för det. Tur att min bästaste, och kommande chef, har varit så underbar att hon har lånat ut sina böcker och sin sammanfattning kring fysiologi och anatomi. Utan dem hade jag varit körd.
Imorgon blir det Metabolismen som ska in och stanna i huvudet. Basta.

Har, som jag säkert har nämnt, en väldigt jobbig fobi mot döden och döda. Sån stor fobi att jag nu inte ens vågar gå in på mitt "akvarium" på facebook för att jag är väl medveten om att alla mina fiskar har dött. Varenda en. Jag kan inte gå in där och "städa" upp för att skaffa nya senare och fortsätta spelet. Det går bara inte. Tror jag ska fråga någon om hjälp...var ju trots allt ett ganska mysigt tidsfördriv.No more gnäll!

Är det inte helt underbart med människor som får barn och dessutom skaffar fler när de egentligen hatar livet som förälder? De kan inte komma på en enda positiv sak med sin mammaledighet eller sina bedårande barn. De gnäller om allt. Förlorade sovmorgonar, förlorade vänner, förlorade partynätter, förlorad utbildning. Kan de inte se möjligheterna istället? Sovmorgon kan man väl ta när man är 10 år äldre och har ungar som förmodligen vill sova flera dygn i sträck. Vänner kommer och går, oavsett om du har barn eller inte. Partynätter är något man inte förlorar, de kan man skaffa barnvakt för och sedan roa sig kungligt när det väl hinns med. Och det mest pinsamma är folk som klagar på att de inte kan utbilda sig för att de har barn. Bull-fucking-shit säger jag. Minst 30% av alla som går min utbildning har barn eller är gravida. Inga problem där så långt ögat kan nå. Finns utbildningen inte i din stad? Men flytta då, för sjutton! Barn är anpassningsbara. De dör inte av en flytt. Inte av flera heller, jag är ett levande exempel.
Nej, vet ni vad? Jag tänker leva ungefär som jag gör nu, när min unge har kommit. Jag tänker gå ut, jag tänker plugga, jag tänker sova när jag kan och jag vill mina kompisar sticka för att jag får knodd, then be it. Så tänker jag vara tacksam för att jag faktiskt kan få barn, att det inte är kört för mig som det är för alldeles för många andra.

Så, då var det sagt. Nu vill jag inte höra mer gnäll.

Dagens agenda; Sitta i solen med matlåda, massa frukt och en fet jävla fysiologibok.

Btw, den andra bloggen är uppdaterad.

Nedra vulkan!

Satt just och läste lite om vulkanen på Island som tydligen bestämt sig för att vräka ur sig, inte bara lava, utan massa aska som tydligen förstör för flygtrafiken. Något som kan pågå i dagar, veckor eller månader. Jag tänkte väl inte mer på det utan läste i lugn och ro vidare tidningen. Jag bor ju i Sverige och har tyvärr inga resbiljetter någon annastans liksom.
Men så kom jag på; pappa befinner sig inte i Sverige. Han sitter i Berlin och lever livet. Den där jädra vulkanen kan alltså göra så min pappa blir kvar i Tyskland i månader. (nu kan man ju visserligen ta bussen och åka hem...men rent hypotetiskt skulle han kunna vara fast där länge).
Tycker så sjukt synd om de som verkligen har sparat och planerat en resa för att sedan bli fast på arlanda istället. Usch.

Går in i v.15 idag, skrev lite om det i den andra bloggen; http://babybaker.bloggproffs.se

Ska in till "stan" nu och baka muffins med min man. Därefter tror jag det blir Björnstugan om någon följer med.

Hej!

Anatomi Och Fysiologi. What?

Jag läser fan världens svåraste kurs. Ingenting vill gå in i huvudet för att stanna. In genom ena örat och ut genom andra. Ögonen går i kors. Jag fattar noll. Hormoner hit, nerver dit. Vem bryr sig? Jag orkar inte. Jag ger upp. Jag låter någon annan skriva min dumma tenta.

Har precis slösat bort närmare 2 timmar på en värdelös film. Jag har alltid varit sucker för Wallander, Beck och alla mordbaserade filmer man kan tänka sig. Men den här var totalt urdålig. Beck- I stormens öga. Vad hände med Beck undrar jag? Tog Gunvald över på något skumt vänster? Vad an alla biljakter och pang-pang scener?

Förlåt att jag är bitter idag. Jag är bara trött.

Sängen. Hej!

Busy girl.

Ursäkta min frånvaro i bloggsfären.
För det första har jag haft fullt upp hela helgen och för det andra har jag inte haft lust att skriva.
Blev lite grillning, lite familjemiddag, lite kalas och massa mys med solen. Kort sagt en väldigt lyckad helg.

Veckan ska fördrivas med en massa skola. Föreläsningar varje dag och därefter plugg med klasskompisarna. Hade tänkt mig en utgång till Björnstugan på fredag, länge sedan jag var ute och pojkvännen har ett arbetspass där. Man får passa på när tillfällen ges. Måste bara tvinga någon att följa med först.
Blir nog en toppenvecka om vädret håller i sig.

Nu blir det till att trycka i sig lite mat och krypa till kojs. Ta hand om er!

Update: Dagens felhörninig;
Läraren: Den nerven tillhör alltså PNS.
Klassen hör; Den nerven tillhör alltså Penis.

Mycket rolig stämning följde...

Laborationer.

Terminens första laboration ägde rum imorse. Vi började med att studera alla bakterier vi hade på fingeravtrycken. Tro mig när jag säger att jag ska tvätta händerna minst var tionde minut från och med nu. Helt sjukt vad skit man går och bär på hela tiden. Nu var det visserligen inga farliga bakterier, men det kommer säkert någon gång.
Därefter fick vi leka lite med andra bakterier och dess reaktionsförmåga. Lite mindre ohygieniskt men det luktade destu värre.
Kul och intressant var det iallafall, tur att vi har massa laborationer kvar.

Invigde svärmoderns grill igår. Det regnade och var verkligen inget grillväder men vi trotsade det och mumsade på våra korvar i lugn och ro, inomhus visserligen. Hoppas på finare väder i helgen så man faktiskt kan njuta av sin mat, utomhus.

Har en fullbokad helg den här veckan, underbart enligt min mening. Imorgon blir det först Avatar i 3D och därefter ska lillasysterns 10års dag firas med buller och bång. Blir ett spel och en film i present till tösabiten.
På söndag ska vi ha familjemiddag. Mr.Casinos föräldrar och mina föräldrar ska sitta och "lära känna varandra" så vi kan umgås på högtider och födelsedagar senare, för barnets skull. Jag tycker jättemycket om hans föräldrar så jag hoppas mina föräldrar gör det samma.

The best job evah.

Hade fått ett erbjudande av en gammal hotellgäst att få bo hos honom under sommaren i Stockholm. Först hade jag tänkt tacka ja, lägenheten ligger mitt på Djurgården där jag isåfall kommer arbeta. Boedendet är alltså inte problemet, det är ägaren. Ryktet säger att han tycker om att "ligga nära", något jag kan tänka mig efter de tidigare erbjudandena jag har fått från honom.
Hur som, jag tackade nej och helvetet bröt ut. Alla svordomar och förbannelser föll över mig och jag försökte låta bli att bita tillbaks. Varför får jag skit för att jag tackar nej till ett erbjudande som han tidigare skrytit om att han hade massa aspiranter för? Jag förstår inte.

Fick ett erbjudande om annat precis. Att få recensera massa serieboxar till en hemsida/tidning. Jag och serieboxar är ju den bästa kombinationen någonsin. Kommer bli toppen, så vida jag inte får hjärntorka och inte kan komma på ett ord att skriva om dem. Men det ska inte hända. Jag ska spruta ord, den riktiga recensenten ska bli chockerad och imponerad. Minsann.
Tänk att ha det där som heltidsjobb. Vilken dröm.


Nu ska jag iväg och snacka med chefen. Ha det!

Sommarjobb och trasiga kläder.

Var på ett till KUB-test idag. Bilder och lite prat om den upplevelsen i andra bloggen. http://babybaker.bloggproffs.se

Ska iväg imorgon och diskutera eventuellt sommarjobb på hotellet här i Örebro. Får se vilka erbjudanden som finns att tillgå. Lite mer klirr i kassan om jag har tur och kanske till och med 75% jobb. Skulle aldrig klara av att arbeta heltid på en natttjänst. Hur kul det än är. Men jag hoppas som sagt på en bra deal, annars blir valet ännu svårare mellan sommarjobben.

En rolig sak inträffade på anatomi/fysiologi-föreläsningen idag. Där satt jag och lyssnade intensivt när jag känner att något känns lite skumt. Då har bh:n knäppt upp sig själv. Hur detta gick till är för mig ett mysterium. Det handlar om hakar, som sitter fast i varandra. Hur hoppar de ur?
Nu har alltså en byxknapp flytt sin kos och ett bhspänne valt att hoppa ur. Försöker mina kläder säga mig någonting? Börjar kanske bli dags att investera i några fler kupor att stoppa tvillingarna i. Mjukisbyxorna får räcka bra åt magen så länge. Man badar ju inte i pengar som student. 

Nej nu ska jag återgå till Paradisehotel. Ha det!
Påsk.

Bloggen tog påsklov ett par dagar. Med all rätt.

Jag har smockat i mig två av tre påskbord, det sista stundar om bara några timmar. Har ätit en massa godis, precis som man ska denna högtid. Påskägg hör ju till, oavsett ålder. Antagligen kommer min moder ha gömt både mitt och min systers ägg och skrivit små lappar med ledtrådar för var de kan befinna sig. Alltid samma visa. Alltid samma gnäll på oss. Varför kan vi inte bara få äggen? Måste vi leka lekar bara för att kunna stilla vårat sockerberoende?
Jaja, man ska inte klaga. Hon vill ju bara vara snäll.

Nu är påsken snart över och skolan drar återigen igång. Massa plugg. Men bara 9 veckor kvar till sommarlov. Haha "sommarlov" snarare. Antingen blir det Grönan hela sommaren, med all stress och press det innebär. Eller så blir det hotellet med nattarbete, så jag aldrig får se sommarens solstrålar. Vet inte riktigt vilket jag ska välja.

Ska springa upp på stan och leta på en present till min lillasyster som fyller 10 i veckan. Tips?


Sommar i mitt hus.

Jordgubbar och färsk potatis står framdukade på mitt lilla köksbord. Jag är i extas och kan knappt sluta äta. Fick även ett påskägg av pojkvännen igår, så nu kan jag svulla mer än någonsin. Lycka.

Satt igår och funderade över svenska högtider. Julafton, Påskafton och Midsommar. Alltid samma mat. Potatis, sill, prinskorv, ägg...varför har inte vi varierad och smarrig kost på våra kalasbord? Jag vet att det har med våra typ förfäder att göra, att det var det enda som fanns att smaska på. Men nu då? Kan vi inte ta in godsaker från andra kulturer? Bryta traditioner lite. Ha saker på bordet som man faktiskt tycker om. Det tycker jag.

Sitter nu och glor på Anna Anka söker assistent. Som ni säkert vet vid det här laget så älskar jag dokusåpor av alla dess slag, denna inget undantag. Folk är så otroligt desperata för att få synas lite, för att vinna hela baletten. De pratar om att slicka Anna varje morgon om hon ber om det, torka henne efter toalettbesök och färga håret rosa. Man kanske borde sökt... En minut i rampljuset, det är väl allas dröm?

Nu har jag bara en sak till att säga. Min farbrors fru avled igår. Alldeles för ung. Vila i frid, Bettan. Och PG, jag tänker på dig.

RSS 2.0