Hösten har börjat...

Kände att det kanske är bäst att uppdatera lite här. Var ju ett tag sedan sist. Vad har hänt?
Jag har mest jobbat och flyttat. Mycket mer har jag faktiskt inte hunnit med.

Gårdagen på Corona var sjukt stressig med 1400 gäster i garderoben. Men det var verkligen så mycket roligare än föregående kvällar. Att bara sitta och glo är verkligen inte min grej när det kommer till arbete. Då vill man ju vara sysselsatt hela tiden. Så, nu ser jag fram emot fredag då det vankas arbete igen.
Flyttade även igår. Från Fysikgränd 23B till Västra Tingsvägen 9. Nu känns det som att jag bor mitt ute i ingenstans. Speciellt med tanke på att jag varken har tv eller internet. VIll ni kontakta mig de närmsta veckorna så är det alltså mest effektivt att bara ringa till mobilen.

Imorgon drar skolan igång
. Jag börjar universitet. Känns så galet stort. Så vuxet. Vet inte riktigt hur det kommer gå, men jag tänker inte ge upp i första taget iallafall. Först på kurslistan ligger Kriminologi och Latin. Jag tror jag kommer få en toppen höst!

Att jag dessutom får möjligheten att umgås med min supergoa pojkvän är ju inte heller helt fel. Han gör mig så glad. Han gör mig så varm. Tack Erik för att du finns. 

Allt är klappat och klart.

Pengar till hyra - check.
Så skönt att saker och ting börjar lösa sig på riktigt. Jag ser en framtid och den börjar faktiskt ljusna. Till hösten blir det, om ni inte redan listat ut det, till att plugga lite kurser på universitetet här i Umeå. Individ/sexualitet/samlevnad, Etik och Latin för naturvetare ligger för schemat. Samt lite extra arbete på nattklubb häruppe.

På tal om det. Inatt blir det att slita sig blodig för att imponera på sina nya chefer. Garderob till att börja med och sedan blir det nog diskplock. Kommer bli skitspännande!
Har dock knappt sovit något inatt då jag skulle upp vid 6 för att städa klart min lägenhet för inspektionen imorse. Så, natten blir nog ganska lång. tur att jag har en skön skåning som håller mig sällskap därnere.

Nej, mina vänner. Måste ner i källaren och leta upp mitt hyresavtal för nya lyan så hyran kan betalas. Ta hand om er och gör inget jag inte skulle ha gjort!

Flyttstädning och arbete. Livet leker.

Jag har så mycket saker att göra att det nästan slutar med att jag inte gör någonting. Jag orkar helt enkelt inte ta tag i det viktigaste. Men idag har jag faktiskt gjort en hel del. Packat ner typ hela lägenheten, satt upp affischer på hela Ålidhem och Ålidhöjd, tvättat fönster och ja, umgåtts med Erik för ovanlighetens skull.

Imorgon väntar mer jobb, mer städning och mer görtråkiga saker. Men jag ska inte klaga. Jag har mitt Umeå, jag har min Erik, jag har en blivande skitmysig lägenhet, jag har en dundergo katt och jag har snart en varm och skön säng att sova i. Livet leker. Var avundsjuka.

Nu är det såhär mina vänner, jag har ett väldigt hett tips åt er alla. Mina nyfunna vänner här uppe i Norr har skapat sig en blogg där de berättar vad de gör om dagarna och låter er alla tycka synd om dem online här på Blogg.se.
För att komma till denna solklara blogg går ni in på:
http://gnallpatrullen.blogg.se

Förövrigt saknar jag Alice något så fruktansvärt. Och Joel. Och Johannes. Och Clara. Och många många fler.

Kräftskiva och TC.

Jisses vilken natt. Kräftskiva med massa härligt folk ( som förvisso spårade ur lite halvt efter någon timme pga alla snaps) och sedan Teatercafét som avslutning på kvällen.
En rolig sak...På kräftskivan befann sig en till Mica. Det jobbiga var att hon slog mig i allt. Bröststorlek, ålder, fotstorlek, längd. Kan ni tänka er? jag har verkligen blivit utslagen. Så, nu får jag nöja mig med att heta Lil' Mica eller Mica2. Förstå min förtvivlan!

Hur som helst. Väl på TC träffade jag Erkki och hans handbollsvänner. På något vänster kom vi fram till att jag ville ha barn tidigt ( Det vill säga innan jag är 25...). Alla killarna i sällskapet tog väldigt illa upp och började skälla ut mig för mina korkade åsikter. Jag var ju bara barnet själv, jag skulle aldrig klara av det osv. Det roliga är att jag aldrig tidigare mött dessa grabbar. Hur kan de ens uttala sig om huruvida jag skulle klara av något sådant? Och är det så onormalt att vilja vara en ung mamma? Jag varken är gravid eller planerar att bli det de närmaste 4-6 åren.
Jag kan lova er killar, ni behöver inte oroa er. Jag kommer välja mina barns far och spermier med omsorg och jag kan säga att ingen av er som tog så illa upp igår är någon lämplig kandidat. Så, sluta oroa er. Och framför allt. Sluta bry er.

Patetiskt bråk förövrigt.

Idag ägnas dagen åt flyttstädning och ihopplock av allt skit jag har här omkring. Ta hand om er!

Äntligen på plats.

Nu är jag hemma i mitt älskade Umeå. De senaste dagarna har varit fullspäckade med aktiviteter och annat strunt.
Måndag- Hemkomst till Umeå,upphämtning av Maac samt mat och filmkväll hos Erik.
Tisdag- Arbetsintervju, Soc, Hyreskontraktskrivning, Sötnos bjöd på Viktor's. Massa mys. Massa mat.
Onsdag- Strömpilen för att leta termos, sprit, tavla och micro. Plugga till HP och fixa studiematerial till hösten. Film hos Joel på kvällen.
Idag- Tvätta, städa, packa saker, plugga etik och biljard med roligt folk.
Även om det har varit lite stressig och mycket att göra så trivs jag som fisken i vattnet. Jag bara ÄLSKAR Umeå och allt folk här. Hur Madde och David kunde förflytta sig från denna stad är för mig en gåta utan svar. Minsann.

Kasper har jag med mig och han verkar, precis som jag, trivas. Dock känns det väldigt elakt att låta honom sitta själv i min minimaliska lägenhet dagarna till ända. Så, det blir nog hemresa till örebro för honom, tyvärr. Vill inte sitta och ha dåligt samvete när jag har massa plugg och ett arbete att sköta i höst. Kommer bli svårt att bestämma sig. Så tråkigt att vara djurlös. Som att bli av med ett litet barn ungefär. Usch. ja, vi får se.

Känner att jag skriver om så otroligt intressanta saker i min blogg idag. Som vanligt helt enkelt. Hoppas ni orkar läsa iallafall;)

Nu kallar tvättstugan och magen vill ha lite krubb. So long!

Helgen.

Klaras i fredags, Satin igår, släktkalas idag. Helgen har varit tuff men väldigt bra. Illamåendet börjat lägga sig och tröttheten börja smyga sig på. Vill helst lägga mig ner och bara invänta morgondagen. Ska bli så sjukt skönt att komma "hem" igen. Slippa ta hänsyn, slippa tänka efter, slippa bry sig helt enkelt.
Känns dock lite tråkigt att lämna mina nyfunna vänner ifrån Umeå, som nu valde att flytta till Örebro, varför man nu gör det...
Hur som helst. Ni är underbara och jag hoppas absolut vi håller kontakten!

Klaras i fredags var segt som sjutton. 2 kg melon ( för att se om ryktet om viagraeffekt var sant), barnrumpor på krogen och en hel massa strunt. Så kan kvällen sammanfattas.
Satin igår däremot. Ujuj. Jag har alltid varit skeptisk mot Satin, då jag alltid har haft oturen att bli av med mina ägodelar när jag är där. Men igår la jag min plånbok i Adams byxor, vilket visade sig vara ett smart drag. Anyhow. Alla var där. Alla! Jag var så lycklig, jag var så glad. Tack alla för en UNDERBAR kväll!

Idag däremot är ingen höjdare. Varken i mående eller humör. Så, bråka inte med mig idag. Jag orkar inte!

Ska lägga mig ner och längta efter min egna säng, min egna lägenhet och Sötnosen.

Hej.

Kontrakt och egen lya.

Jag fick en lägenhet idag! En helt egen. Bara bara min. Västra tingsvägen 9 kommer ni hitta mig på från och med sista augusti. Liten, trång och alldeles perfekt. Jag är så glad.

Hej.

Folk och skryt.

Vad är det med folk och skryt?
Varför känner människor ett behov av att berätta om sina sexstrapatser för hela världen? Är det inte en privat sak? Okej om man berättar ATT man haft sex med en viss person men kanske inte i detalj HUR?! Jag blir så trött...

Jag kanske inte tar allt med sex helt seriöst och kanske inte ser det som något superspeciellt. Men ändå, jag har aldrig känt behovet av att hävda mig på det sättet. Usch ja. Ska ni skryta så kom inte till mig, jag vill verkligen inte veta. Tyvärr. Jag må vara tråkig, men sån är jag. Håll era sexliv för er själva så gör jag det samma. Tack.

Just ja,
syster fyllde 16 år igår. Ett stort grattis till henne!

Hej.

En liten lista.

Vem var du senast tillsammans
Jens Pääjärvi
Blir du lätt kär?
Aldrig varit kär tror jag, men förälskad kanske.
Är du sån som visar kärlek offentligt (håller handen ute på stan osv.)
jo visst, men inte överdrivet.
Hur gammal var du när du fick din första kyss?
14-15 någongång.
Har du varit otrogen någon gång?
Mm.
Vilken kärleksfilm tycker du är bäst?
Det finns många bra
Längsta förhållandet?
Beror på hur man räknar...
Hur många har du strulat med?
Slampa. Tappat räkningen.
Har du haft sex med fler än 3 personer?
Privat.
Elakaste sättet att göra slut på?
Msn.
Vad är det värsta en tjej/kille kan göra när det gäller kyssar?
Tungan ner i halsen eller bara ge helt känslolösa kyssar.
Är dina föräldrar fortfarande tillsammans?
Inte ett dugg.
Är du romantisk?
Nej.
När gav du någon rosor senast?
Anders Johansson när jag var 12 bast.
Är du svartsjuk?
Väldigt.
Vad tänder du på?
Olika.
Har du hållt på med din kompis pojkvän/flickvän?
Mjo.
Vad faller du för utseendemässigt när det gäller killar/tjejer?
Leendet, ögonen, håret..
Har du kysst någon i regnet?
Ja
Umgås du med någon av dina ex?
Nej, inte direkt.
Tar du ofta första steget?
Ibland.
Har du upplevt kärlek vid första ögonkastet?
Ja.

Depending on my watch.

Folk får kalla mig konstig. Folk får kalla mig galen. Somliga förlitar sig på gud eller ödet, jag förlitar mig på klockan. Faktiskt. Ser jag ett bra klockslag ( som 11:11 eller 23:45) så vet jag att det kommer bli en bra dag eller en bra natt. Missar jag däremot dessa bra klockslag går jag runt med magknip och oroar mig för vad som kommer ske. Det roliga är att det faktiskt stämmer...
De dåliga klockslags-dagarna kan innebära ett G på ett prov eller att folk kommer få förhinder om man ska ses. Kan innebära hemskare saker också.

Hur som helst. Man kan lägga sitt liv i konstiga tings händer...

Hej.

( såg förövrigt 23:45 nyss så det blir en godnatts sömn inatt)

For you, Erkki.

Erkki klagade på att han inte hade något roligt att läsa och att han inte hade blivit nämnd i min blogg på ett tag. Så, jag tänkte att jag drar ett kul skämt tillägnat dig, Erkki.

Det var en gång två tomater som var ute och traskade. De kom fram till ett övergångsställe, ena tomaten glömde kika efter bilar och blev då påkörd.
Den andra tomaten sa då:
-Kom nu ketchup så går vi...

Där har du. En klassiker som alltid funkar. Iallafall hos mig. Och hos Alice. Gud vad jag saknar henne förresten...Min alice, min honeyboney. Får se till att träffa henne innan hon flyr sin kos till Trollhättan. Varför ska alla flytta så långt ifrån mig? Eller kanske snarare, varför ska jag flytta så långt ifrån er?


Har Sex and the City-hysteri här hemma. Jag, precis som resten av vår kvinnliga befolkning. Hysteri var ordet. Mindre Big, mer Aiden. Mycket mer!!!

Nu ska jag fortsätta. Hej!

Letting go.

Gud så tråkig stad Örebro är ibland. Idag har varit ibland. Alla vänner jobbar, är bortresta eller så orkar dom bara inte umgås. Känns ju sådär roligt. Jag åkte ju mest hem för er skull, men visst.
Min dator är min bästa vän. Nej, rättelse. Min mammas dator är min bästa vän.
Tur att sötnosen sitter och håller mig sällskap för det mesta, när han inte arbetar vill säga.

Jag har börjat släppa taget, om jag inte har släppt helt. Det känns okej nu. Jag är inte över det än, men jag är på riktigt god väg. Det var ju trots allt bara tre veckor sedan det tog slut. Jag vet att vi är klara med varandra och att jag kan gå vidare med mitt liv. Du har ju uppenbarligen sörjt klart ( om du nu gjorde det alls...) så jag ska inte vara sämre jag.


Dessutom har jag världens sötaste Erik att umgås med och honom tycker jag om. Ja, det gör jag sannerligen.

Jag skulle gärna vilja att folk som prövat eller hört talas om p-datorer skriver och berättar om hur de fungerar, var ni hittade dom och ja, det ni kan komma på:)

Hej.

Du kanske tycker jag verkat borta i tankar
det kanske stämmer
som om jag hade nåt bättre för mig
som om jag inte lyssnade längre
och det gör jag inte heller, när jag tänkte på en ängel.
Kär i en ängel- Håkan Hellström

Det löser sig...

...sa han som sket i badkaret. Nej, skämt och sido. Mica har nog fixat lägenhet igen. Denna ligger dock mitt ute i ingenstans, men jag anser iallafall att det är ett kap. 49 kvadrat för 2800 är inte fy skam kan jag berätta. Ny renoverat kök, stor balkong och badkar. Så håll tummarna för att tösen inte ändrar sig!
Något annat ni kan hålla tummarna för är ett arbete jag har sökt och verkligen verkligen hoppas på att få. Får förhoppningsvis reda på det idag, men det är många som har sökt så jag ska väl kanske inte hoppas alltför mycket.
Ja, vad mer? jo, har sökt massa nya kurser på Umeå universitet med garanterat intag så dem borde man ju komma in på om man inte har maximal otur ( vilket jag ibland tror att jag har...)

Satt i telefon med Söt i flera timmar igår (3 och en halv för att vara exakt.). Vi hade kul. Börjar nästan tro att vi har typ samma hjärna fast i olika kroppar...till och med samma ögon. Inga spel, ingen död och en hel massa Clemens!

Nej, nu ska jag ringa lite samtal och ta tag i mitt liv för en gångs skull. Hej!

( Flygbiljett för mig+ 2 katter är nu bokad. Umeå, se upp! den 18/8 vid 15.55 återkommer jag)

Losing it.

Även fast jag vet att du är på jobbet kan jag inte sluta kolla in min msnlista för att se om du kanske, kanske, kanske går online. Eller kolla mobilen för att se om jag har något litet sms i inkorgen. I am losing my mind, right?
Du gör mig verkligen glad. Tack.

Film hos Sparv om en liten stund men först "Project Runaway".

Hej.

My life.

Mitt liv är lite som en dokusåpa. Det är alltid något som händer. Är det inte slagsmål på krogar så är det skitsnack bakom ryggen. Alltid något.
Jag vill bara vara vanlig. Bara ha ett vanligt, mysigt, skönt och tryggt liv. Bara få pusta ut och visa folk att jag faktiskt är en ganska reko tjej. Jag är helt okej.

Så, nu när jag flyttar upp till Umeå på riktigt, får jobb och börjar plugga då ska jag börja mitt nya liv. Jag ska leva för stunden fast inte på ett galet fjortisvis utan mer som en normal och vuxen människa. Jag ska enbart umgås med människor som får mig att må bra, som får mig att skratta och vara glad. Blir inte många kvar då, men det struntar jag i.
Jag ska börja träna också. Ja, tänk er va?! Men faktiskt, jag måste om jag inte vill dö av någon läskig hjärtsjukdom eller så.

Viktigast av allt. Jag ska satsa på skolan till 1000%. Nu jävlar ska jag plugga. Inga ursäkter. Inga undanflykter.

*håller tummarna för Corona*

Hej.

Du.

Du gör mig glad. Tack!

Droskan.

Igår firade vi som sagt Erkkis 20 års dag med grillfest på gården, party hos Kari och utgång på Droskan inne i stan. Måste säga att jag hade en underbar kväll, även om inte allt gick som planerat och även om vissa folk kanske inte är alltför trevliga mot oss nykomlingar.

Droskan, Clara, var att föredra framför Taket iallafall. Dit ska jag ta dig. Mer folk, mysigare atmosfär och framför allt, bättre musik.

[ Jag brukar inte ta åt mig. Men det fanns en anledning till varför jag flyttade till Umeå och jag vill inte ha det likadant här som i Örebro. Så, sluta kalla mig hora. Sluta vara elak mot människor ni inte känner. Det är bara otroligt onödig, för att inte tala om omoget.]

Nu ska jag fixa tågbiljett hem till Närke, dit jag anländer på måndagkväll. Sedan ska jag sova baksmällan av mig och vakna upp som en ny människa. Hej!

Home sweet home.

Nu är jag här. Nu är jag hemma. Känns riktigt skönt måste jag säga. Örebro är mitt riktiga hem men ja, Umeå saknar man som sjutton när man inte är här. Eller hur, Farmor? Du förstår mig iallafall.

Är hemma hos Erkki nu och sjukvårdar lite. Stackaren behöver lite hjälp i vardagen. Med en bruten fot orkar man inte skutta så långt. Så, jag är här och hjälper till.
Inte nog med det. Killen blir stor idag. Hela 20 bast! Det blir alltså kalas ikväll, grilla och umgås med hans kompisar. Blir nog toppen gissar jag på. Har dessutom fått mina semester pengar så jag har råd att kalasa jag med. Yay.
( ja, jag vet att jag bara för en vecka skrev att jag inte skulle dricka alkohol mer, men som sagt...jag är bara en människa...en väldigt svag människa!)

Nej, nu orkar jag inte skriva mer. Oinspirerad idag. Ha det! Och glöm inte bort att uppdatera mig i vad som händer runt i vårt avlånga land. Hej.
RSS 2.0