Raindrops keep falling on my head.Är det bara jag, eller är regn riktigt frigörande?
Jag kom just från en fest och regnet fullkomligt öste ned på hemvägen. Jag var nog den enda på vägen som inte fällde upp mitt paraply. Det finns ingenting mer befriande jag kan komma på, än att traska i regn. Det känns som att alla problem och onda tankar rinner av en. Det blir lättare att tänka klart. Man får lite perspektiv och vaknar till. Jag bara älskar det. Mer sådant!

En sak kom jag på. Jag är jävligt bra på att ljuga för mig själv, för att inte tala om hur bra jag är på att ljuga för andra. På att dölja vad jag känner och på att låtsas vara den folk förväntar sig att jag är. Jag ska härmed, alltid, precis jämt, berätta sanningen. Oavsett vad folk kan komma att tycka om den/det. Jag ska också börja rannsaka mig själv lite mer. Och framför allt, sluta tänka "Vad vill han/hon ha för svar? Vad vill de höra?".
Det var väl ungefär det jag och FotoJohan kom överrens om igår.
Vi tänkte riktigt klart därute i regnet. Tur att jag har honom!

Nu mina kära vänner, väntar en heldag med flyttstädning och återlämning av grejor på GrönaLund. Ha det!
En dag kvar.

I wont do as you told me, I wont do as you said. Im not gonna stop feeling, im not gonna forget. I dont wanna start over, I dont wanna pretend. - Colbie Caillat.

En helt vanlig fredag.

Hur dumt är det inte att stanna ute hos Mr. B till två på natten när man skulle upp vid 6?
Jag är så trött att ögonlocken inte orkar vara uppe mer än några minuter. Bussresan till Stockholm minns jag inte ens. Jag hoppade på bussen och hoppade av. Thats it.
Men det var faktiskt värt det. Jag har saknat honom. Konstigt nog.

Idag ska jag mysa med min Emelie, innan hon lämnar mig för Kalmar. Usch så tomt det kommer bli. Får faktiskt bli någon resa nedåt i höst, för att kolla om staden är bra nog. Hur som, vi ska äta något gott och sedan får vi se var ödet styr oss. Känner mig inte riktigt i toppform för party så hoppas hon går med på att ligga framför tvn och bara snacka skit. 
Kanske även hinner träffa Magnus en vända. Vi får se. 
Hatar att behöva prioritera saker. Vill bara kunna göra allt, men det går ju inte. Idag prioriterar jag Emelie, så får vi som sagt se om jag har krafter att träffa Magnus innan. 

Flyttstädningen har stannat av lite. Tycker det är så svårt att börja. Var börjar man? Badrummet är klart, köksdelen likaså. Sedan vet jag liksom inte. Soffan? Mattan? Fönstrena? Sängen? Eh, jag tar skiten imorgon.  

Grekland om 2 dagar. Yay.

Betnér och Sonnerby på Björnstugan.

Visst är det rätt fascinerande? Jag längtar alltid hem. Av någon anledning så känns det alltid tomt utan min syster och mina katter. Men när jag väl är hemma så känns det inte som jag har varit borta.
Nu ligger jag här i sängen med min Kasper på fötterna och undrar lite om det är något som förändrats här. Ingenting alls. Inte ens en liten skål som flyttats sedan jag var hemma sist. Det är ändå en ganska skön känsla. Att ligga här och lyssna till katten som spinner, smutta på teet och bara varva ned. Här finns inget att göra så det är inte ens lönt att försöka boka upp sig. Är man hemma här så är man fri. Det är som att sitta i en stuga mitt ute i djupaste skogarna. Världen stannar för en stund och jag har ingenting alls att göra.
Frustrerande i längden men skönt för någon dag.

Magnus Betnér och Martin Sonnerby var toppen. Sonnerby kör lite mjukare humor, som jag tycker är lite roligare. Sedan att han är sjukt snygg och charmig spelar ju självklart också in. Betnér o andra sidan är lite väl tuff och provocerande. I lagom doser älskar jag honom men ibland blir han för mycket. Att skälla ut människor i publiken för att de pratar är inte riktigt okej. Däremot gillar jag att han lägger fokus på viktiga saker och får en att tänka steget längre. Han är också riktigt insatt i vad som händer, vilket gör att hans skämt aldrig blir uttjatade, då han ständigt byter och kommer på nya. Likadant med Sonnerby, han kör också aktuella saker. Härligt!
Kommer lägga upp filmer på facebook för er som vill se lite ihopplock.

Ha det så länge!

Grekland, here we come!Då var biljetterna bokade och betalade. En vecka till Hersonissos på söndag för mig, Maria, Johanna och Johan. 29 grader om dagarna. Sol och massa azurblått vatten. Ja, jag är fanimej avundsjuk på mig själv. Nästan.

Innan resan är det dock massor med saker som ska fixas. Börjar med att bara åka hem till Örebro idag och kolla på Magnus Betnér och Martin Sonnerby på björnstugan, men innan blir det middag med modern. Kommer bli så mysigt. Torsdag får ägnas åt att fixa med resan. Pengar ska växlas, badkläder köpas och solcremer införskaffas. Mycket att tänka på, speciellt vid så kort varsel men jag klagar inte ett dugg. Tur att man har pass och sådant klart.
Ja, och på fredag ska jag träffa min kusin som jag inte sett på över 5 år ( tror jag såg henne sist på farmors begravningsfika...) och därefter kommer jag tillbaks till mitt älskade Stockholm för en helkväll med min Emelie. Hon flyttar nämligen till Kalmar. Detta trots att jag har sagt att hon inte får. Gees, jag har ingen pli på mina vänner...

Förövrigt gör vissa bilder väldigt ont att se och jag saknar många stunder med dig. Umeå var inte så dåligt som jag tyckte när jag bodde där...

Nu; buss hem.

Död åt visdomstanden.

Idag är jag uppe med tuppen. Varför?
Jo, för att min visdomstand har fått för sig att idag skulle vara en bra dag att fortsätta växa. För typ 111 gången. Så sjukt onödiga grejor, visdomständerna alltså.
1. De behövs verkligen inte. Jag kanske senare kan tugga liiiite längre bak i munnen. Wow! Lätt värt 5 år av smärta var typ tredje månad. Tänk, nu kan jag ju snart faktiskt krossa föda en cm längre in.
2. De gör så förbannat ont. Inte bara tanden utan när de väl kör igång får man ont i halsen, öronen, kinderna...you name it! Usch och fy sjutton! Inte nog med det, man ser ut som att man varit i slagsmål och fått sig en redig smocka över käkbenet, mucho snyggt.

Nu sitter jag alltså uppe och knaprar piller. Idag blir en lång dag av flyttstädning så jag får ta och bortse från min lilla bråkiga tand. Blir Ikea, Claes Ohlssons och SJ också. När jag ändå är igång.
Ska nämligen åka till Örebro imorgon för att bjussa morsan på middag och se på Magnus Betnér och Martin Sonnerby. Försöker få med mig Plutten också men han ska åka utomlands istället. Kanske har lite tur åtminståne.

Nej, nu ska jag börja. Ha det!

Barnflicka till hösten.

Nu har jag bestämt mig. Nu har jag tackat "ja" till jobbet. Jag kommer alltså vara barnflicka under hösten och kanske våren också, beroende på om jag vill plugga då eller inte.
Jag kommer bo på Ekerö, Knalleborg för att vara exakt ( nej, Kalle Anka bodde i Ankeborg. Jag tänkte själv på likheten...sjukt coolt namn iallafall). Där kommer jag då alltså ha hand om tre små barn. Simon 5år, Filip 8 år och Oskar 10. Sinnessjukt söta ungar så det kommer bli toppen!
Sitter nu och skriver en lista över saker man kan hitta på med dem, ifall man någon dag får idétorka så har jag en liten lathund. Har ni ideer kanske?

Kommer också läsa lite kurser på universitetet, internetbaserade sådanna. Mest för att inte tappa pluggtekniken men också för att ha något att göra när barnen är på skolan/dagis. Lite sexologi kuser, lite biologi, lite omvårdnad och medicin. Får hoppas jag blivit antagen. Står ingenting på sidan, bara att jag är behörig men det säger ju inte så mycket.

Nej mina vänner. Idag har jag mitt sista, allra sista, pass på grönalund. Känns rätt jobbigt faktiskt, men det har man ju ändå varit lite inställd på, att man ska sluta efter sommaren alltså. Men sommaren gick mycket snabbare än väntat så jag har inte riktigt hunnit med att tänka över det. Tur att jag kommer ha Johan, Johan, Emelie och alla dem kvar oavsett årstid. Hoppas jag.
Hur som, det jag ville ha sagt var att jag nu ska äta frukost och dra ivär. Ikväll vankas det för pubkväll med jobbet. Yay!
Hej.

För att klara dig i Stockholm bör du...

Nu har jag bott i hufudstaden ett par månader och jag börjar känna mig varmare i kläderna. Det är nämligen stor skillnad på Örebro, Dalarna, Umeå och Stockholm. Därför tänkte jag dela med mig av lite småtips som kan behövas här;

1. Pay attention to the rulltrappa! Har du inte bråttom så bör du stå till höger. Gärna så nära kanten så möjligt. Helst ska du vara så smal som möjligt så du inte syns och aldrig är i vägen. Har du däremot bråttom så kan du bete dig ungefär hur som helst. Vässa armbågarna och fram med den största handväskan du kan hitta, nu gäller det att pressa sig genom folkhavet. Det är lite så det funkar, jag vet att det låter hemskt men så är det.
2. Hälsa på alla. Och då menar jag alla. Kassörskor, grannar, folk i omklädningsrum. Inte för att vi i övriga sverige är otrevliga på något vis men att hälsa på de man sitter brevid i bussen till exempel är ingenting vi pysslar med. Vi är ett tyst släkte som hellre tjyvlyssnar på andra än är med i allt.
3. Titta aldrig på homosexuella par på stan. De tar det som en direkt förolämpning.Jag har tittat, jag har stirrat. Men jag gör det med ALLA par. Oavsett läggning. Don´t. Du får seriöst en utläggning om människors lika rättigheter på flera minuter, vilket kan kännas lite jobbigt.
4. Åk aldrig buss. För de första går de aldrig, någonsin efter tabellerna och för det andra kör de som busschaufförerna på Cypern. Ryckigt, för snabbt och alldeles sinnessjukt dåligt. Knappt så man tror de fått körkor på ett lagligt sätt.
5. Klä alltid upp dig, oavsett var du ska. Man vet aldrig vad som komma skall. Du tror du bara ska till jobbet men du kommer förmodligen sluta på en nattklubb ute på stan efteråt. Utan att veta om det. Så, var alltid redo. Själv har jag smink i hela väskan, parfymflaskor och accesoarer.
6. Tappa aldrig bort dig. Gör du det och inte känner till staden är du körd. Jag kan bara tacka gud för tunnelbanesystemet, utan det hade jag förmodligen aldrig hittat hem. Någonsin. Stockholm är gigantiskt och man skulle förmodligen köpt sig en GPS innan man drog hit. Dumt av mig. Så, ha alltid med dig folk som kan staden eller ha mobilen konstant påfylld så du kan ringa och be om hjälp.

Så, det var allt jag kom på just nu. Kommer säkert en fortsättning senare.
Nu ska jag återgå till min tuttifruttipåse och Tyra Banks Show. ( ja, det där med att bli nyttig får skjutas upp lite..till efter grönan-jobbet är slut...) Hej!

Change.

Kanske är dags att börja ändra sin kost och äta nyttigt?
Dagens matintag känns liksom inte direkt hälsosamt:
- Honungspuffar (enbart...)
- French hotdog ( gröna lund var ju stängt...)
- Choklad
- Ett glas vin ( sägs ju vara hälsosamt?!)
- Pistachnötter.
...ja, det var nog allt.

Från och med nu ( snart) blir det ändring. Ingen mer snabbmat. Inget mer flottigt skit.

Produktiva dagar.

Gud vad jag var produktiv igår. Jag hann allt och ännu mer.
Morgonen börjades med ett besök av FotoJohan. Vi stack iväg till Kista för att skriva in honom på universitetet. Därefter hoppade vi på bussen till Karolinska sjukhuset för min undersökning. Blev massa nålstick och obehagliga saker som skulle upp på ställen där vinklade plastsaker inte hör hemma. Men nu slipper jag förhoppningsvis livmodershalscancer och annat som HPV-virus kan ge.
Hur som, efter detta drog vi en pizza innan jag skulle hoppa på nästa buss. Destination; Ekerö och värdfamilj.
Barnen var de sötaste jag sett på länge och mamman var toppen hon också. De visade mig "mitt" rum nere i källaren, det var faktiskt större än min nuvarande lägenhet. Galet.
Men jag är fortfarande kluven. Vet inte om jag vill binda upp mig ett år. Trots att det verkar buskul.
När mötet var slut hoppade jag på ännu en buss ( känns som att det är det enda jag gör härborta...) för att åka iväg till KorvJohan.
Inte ens där tog dagen slut. Nej, vi drog iväg på en fest hos hans vänner. 92or. Ja, det var intressant. Minst sagt. Känner mig galet gammal bland de små.
Därefter tog dagen äntligen slut. Sömnen var mer än välkommen.

Nu sitter jag ner i sängen med sparrissoppan i knät. Har lekt med min Emelie ett par timmar. Blev biologiska museet och Ikea-museet. Har blivit riktigt kulturell av att bo här. Eftersom att vi grönalundare får gratis inträde på alla museum och annat bus på djurgården så har jag utnyttjat detta till max. Nu har jag ingenting mer att göra där. Om man bortser från Waldermarsudde och fjäderholmarna/waxholm. Men det kommer. När jag har tid.

Måste fråga er alla. Vi har personalfest med temat Disney om några veckor. Vad ska jag vara? Jag vill vara något oväntat men fortfarande snyggt. Hjälp!

Morgonångest.

Idag fick jag lite ångest. Vad har jag åstakommit efter studenten?
1. Jag har flyttat runt i halva Sverige.
2. Jag har påbörjat sjuksköterskeutbildningen men har ingen ork att ta upp det igen, just nu.
3. Jag har haft 3 förhållanden, varav alla gick käpprätt åt fanders.
4. Jag har haft 4 arbeten. Scandic, Corona, Norrby Hemvård och Grönan. Varav jag inte sagt upp mig från ett, resten drog jag från. Typ.
5. Inte så värst mycket mer.

Så tänker man på andra i min ålder. Hillary Duff som räddar små barn i Afrika. Harry Potter snubben som spelat in massa filmer och tjänat multum. Varför står inte jag där? Jag vet ju knappt vad jag vill bli. 

Nu ska jag iväg med FotoJohan för inskrivning. Sedan; Karolinska, arbetsintervju och andra Johan. 
Ha det! 

Utlandsresa till september.

Sitter och kikar lite på resor. Vill bara komma bort lite. Få lite sommarlov och lugn. 
Ser ut att bli en resa på en vecka till Grekland iallafall. 27 grader i september känns ganska lagom. Tror det kan bli toppen! Framför allt när man har så trevligt sällskap också. För att inte tala om hotellet. Balkong till rummet, pool, bastu.
Billigt var det också. Så, jag tror på det!

Annars har jag inte gjort så mycket. Fick sluta tidigare idag så jag har bara tagit det lugnt. Tänkt en hel massa. Som vanligt. Och lyssnat på en massa bra låtar. Finns en lista en nära vän till mig har gjort på spotify som jag har blivit nästintill beroende av. Varenda låt tilltalar mig. Musik är verkligen livet.

Lyssna och njut av kvällens favorit; http://open.spotify.com/track/2ZEBuIMA5e3EzDcjZl9HcL

I'd go hungry, I'd go black and blue
I'd go crawling down the avenue
No, there's nothing that I wouldn't do
To make you feel my love

Försvinn.

Har ni någonsin önskat bort folk? Med bort menar jag inte död åt dem utan bara bort. Radera minnen. Radera bort personen från ens liv.
Det har nog aldrig hänt mig förut. Inte med personer som stått mig nära och som jag haft massa känslor för. Jag har alltid tänkt att allt händer av orsaker och att minnena har man ju iallafall alltid kvar. Men den här gången tänker jag inte så. Den personen förde inget gott med sig. Bara massa smärta, dumma ord och sorg. Nej, jag ska bara glömma. Eller först, ställa idioten mot väggen men sedan glömma.

Gårdagskvällen igår var toppen. Först Ice Age 3 med Maria som jag skrev sist och sedan myskväll hos Erica. Massa tjejsnack och vinmys. Tänka sig, man kommer hem från Stockholm för att umgås med arbetskamrater från GrönaLund. Det är rätta takter. Ta med sig Stockholm till Örebro. Det behövs! Folk här är så lama och tråkiga. No offence men så är det faktiskt.

Hemresa om två timmar. Ska bli så skönt att bara kasta sig ner i min säng, slänga på tv:n och bara ligga där. Inte röra en fena. Ligga och ligga. I icke-sexuell bemärkelse.
Hej.

Borta bra men hemma bäst?

Ännu en kväll i goda vänners sällskap. Denna gång i Örebro. Tog mig först en sväng om hos fadern där det bjöds på både smörgåstårta och hallon/vindruvstårta. Gissa om jag var nöjd? Blev gift varje gång jag tog ny tårtbit. Betyder det att jag ska gifta mig fler gånger eller att jag får ett extra bra äktenskap? Lite svårt att tyda de små rackarna.
Därefter en vindrickarkväll med Erica och Martin. Vi satt mest och pratade och myste med jycke. Önskar jag kunde trolla tillbaks min virvelvind i stunder som dessa..

Just, fredagskvällen med grillmys blev toppen. Nakenbad, navelshots, köttbitar och sanning eller konka förgyllde kvällen och jag kan inte annat än att vara nöjd. Kul att så många kom, desto mindre kul att andra blev lite besvikna. Vi lovar en bättring till nästa gång.  

Höll på att glömma. Jag och systern gick iväg och kikade på Ice Age 3 idag. Mysig men inte ens hälften så kul som första och andra. Kan ha med för höga förväntningar attt göra. Synd iallafall.

Imorgon bär det av hemåt och det ska bli så obeskrivligt skönt. Kommer aldrig kunna bo hemma igen. Att anpassa mig efter andra är inte min grej, längre. Jag diskar när jag vill, tvättar när det passar mig och framför allt; beställer hem mat, anytime!

Hej.

Det lilla ordet förlåt.

Hur kommer det sig att ordet "förlåt" ofta har en tendens att komma alldeles för sent?
Under de senaste två veckorna har två förlåt ramlat in via msn hos mig.
Ett från en mycket gammal vän som jag umgicks med nästintill varje dag med men som allting gick åt skogen med. Dumma saker sades och allt blev väldigt komplicerat. Det förlåtet hade jag väntat på. Hoppats på. Jag har saknat honom varenda dag sedan vi slutade prata.
Andra var från någon jag strulade till allting med. Eller, vi strulade till det tillsammans. Han flippade och skrev elaka saker. Vi bröt kontakten och nu, ett halvår senare hör han av sig med ett förlåt. Jag har varit så sjukt förbannad och besviken på honom men nu känner jag mig lite halvlättad. Jag förstår honom men det var ändå lite dålig stil.

Det är inte det att jag är långsint eller omöjlig. Jag godtar förlåten och blir glad inombords. Men ändå. Varför nu? Tar det alltid så lång tid för killar att förstå att de sårat någon och att en ursäkt vore på sin plats?

Idag blir det som jag nämnt tidigare en grillfest här på "mina" klippor. Vilka vi blir har jag ingen aning om men jag hoppas på ett glatt och mysigt gäng. Akuguran har en garanterad inbjudan iallafall.

Nu ska jag in i duschen för att sedan fortsätta till systembolaget samt ica ( är det där man köper engångsgrillar?). Ha det gott så länge!

Grattis syster.Idag fyller min lillasyster år. Den där lilla saken som inte får växa upp. Hon den där som för alltid ska vara inlåst från alla faror. Hon fyller 17 år. 17! Snart kan jag inte beskydda henne längre. Eller ja, snart och snart. Jag måste nog lägga ner direkt faktiskt. Hon har ju till och med pojkvän nu. Tiden går för fort. Jag vill inte att de där systrarna ska växa upp alls. Sluta fylla år nu!

Hur som helst. Ett stort grattis!
Jag kommer och firar både dig och Denise på söndag.

Idag blir det jobb. För ovanlighetens skull. Ska faktiskt försöka mig på Korv3 idag. Hoppas jag iallafall. Blir spännande! Jag känner liksom att steka korv är min nya grej. Kanske inte riktigt, men lätt värt ett försök. Ska man stanna på Grönan  nästa år så får det bli en kombitjänst, vilket innebär att jag då måste kombinera kiosk med något, fastfood känns väl närmast till hands även om attraktion vore bra mycket roligare. Men som sagt, korv idag.

Ha det!

En galet bra låt:
http://open.spotify.com/track/2ZEBuIMA5e3EzDcjZl9HcL

Sommaren med Göran.

Här händer det grejor må ni tro. Jag har bara inte tiden eller orden för att beskriva det bra nog för er. Men jag ska göra ett försök.
Igår var jag iväg på filmen "Sommaren med Göran" med Emelie och Johan. En ganska förutsägbar film med väldigt mycket svensk charm. Ni vet, sådär lite dålig humor och en tramsig kärlekshistoria. Midsommarfirande och otrohet. Tics och Grönans Tyrol. Varmkorvskalsonger och misslyckade livshistorier. Ja, ni förstår.
Efter filmen tog vi pendeln till Emelie för att spela lite spel, dricka lite konstiga shots, bada lite i poolen och bara umgås rent allmänt. Alltid lika mysigt och trevligt. Funderar över om jag ska be hennes familj adoptera mig. Bara lite.
Kvällen avslutades med en sleepover hos mig.

Idag var också en händelserik dag. Jag har dock bestämt mig för att hålla den lite halvhemlig till jag har lagt över filer från mobilen till datorn (vilket är ganska omöjligt för stunden då jag inte har någon usb-sladd...) så ni får vänta lite. Var tålmodiga nu!

Annars har jag inte så mycket att säga just nu. Mer än att det planeras en grillfest här hos mig på fredag. Har ni tid och lust så tycker jag att ni ska titta förbi. Blir mest grönalundare, precis som det ska vara. Sitta på klipporna ihop med en liten lägereld och bara mysa tillsammans. Visst låter det underbart? Ja, den kör vi på. Kom igen nu!

Hej.

Hösten, livet och familjen.

Nu är lägenhet uppsagd i Sundsvall. Jag har helt enkelt dissat hela den idén. Det känns bäst såhär. Även om det är lite halvtråkigt att inte få tillbringa lika mycket tid med Jens, Magnus och alla dem som jag egentligen vill. Tur att jag har kvar några av de bästa här hos mig iallafall.

För hoppningsvis ska jag arbeta som barnflicka under hösten hos en familj med en ensamstående mamma och hennes tre små barn. 5, 8 och 11. Känns helt okej måste jag säga. Ska göra högskoleprovet och sätta 0.8 så jag kommer in här på Ersta Sköndals sjuksköterskeutbildning till våren istället, så får det bli.

Filmen i lördags var helt underbar. Year One. Alla människor med min typ av humor borde se den. Jack Black och Michael Cera i samma film, KAN inte gå fel. Helt störda skämt som jag fortfarande kommer på mig själv att skratta ihjäl mig åt. Vill inte avslöja något så se den bara!

Pubkväll och jobb igår var riktigt mysigt. Emelie fick jobba extra så jag bytte till hennes station. Med oss stod Olivia. Som gjort för en galet flummig dag, framförallt när det knappt var några gäster alls på grönan. Dagen bestod mest av sång, dans och en massa prat om inget alls. Lite som att ha en förfest hela dagen ungefär.
Efter passet var det alltså dags för pubkvällen, precis som varje söndag. Lika trevligt varje gång. Blir så glad varje gång jag är där. Vi är som en familj allihop. Eller mer som en klass kanske. En riktig högstadieklass, som Erica brukar säga.
Det stämmer verkligen. Vi älskar skvaller, drama, lek och bus. Dejtar folk, ja då vet alla om det. Bråkar folk, samma sak. Det är galet och jag kan inte annat än att fullkomligt, helhjärtat och verkligen älska det.
( Även fast det kanske inte är lika roligt att vara ett av samtalsämnena på andras lunchraster, men det är ju smällar man får ta...)

Ni får ursäkta mina totalt värdelösa blogginlägg för stunden. Men jag är konstant trött och stressad, vilket inte är det bästa blogg inspirations tillståndet. Håll ut!

Over and out.

Soundtrack of my life.

OM DITT LIV VAR EN FILM, VAD SKULLE SOUNDTRACKET VARA?
Såhär går det till:

1. Öppna din media spelare och ladda in alla låtar (iTunes, Winamp, Media Player, iPod, Spotify, etc)

2. Sätt den på blanda

3. Tryck på play

4. För varje fråga, skriv sången som spelas

5. För varje ny fråga, tryck på "next" knappen.

6. Ljug inte.Öppning: Change- Daniel Merriweather

Vaknar upp: Lose control- Waldo's people

Första dagen i skolan: No one sleeps when I'm awake- The Sounds

Förälskar sig: The highest heights- Lovebugs

Slagsmål: Just get out of my life- Andrea Demirovic

Gör slut: It's my time- Jade Ewen

Bal: Get a life- Susanne Georgi

Livet: Youngblood- EMD

Nervsammanbrott: The only once- Melody club

Åker bil: There must be another way- Noa

Tillbakablick: Aven Romale- Gipsy.cz

Bröllop: Hold on- Måns Zelmerlöw

Födsel av barn: Light on- David Cook

Avgörande strid: Feelings- Basic Element

Dödscen: Copycat- Copycat

Begravningssång: Cipela- Marko Kon

Eftertexterna: Cant touch this- MC Hammer

(Måste säga att itunes prickade in låtarna galet bra ändå)

Fredag/Lördag.

Gårdagen bjöd både på det ena och det andra. Gästerna på grönan var bland de mest otrevliga jag någonsin varit med om, men det vägdes upp med att det knappt var några gäster alls. Ett helt okej arbetspass med andra ord.
Efter jobbet sprang jag, bokstavligen, till skansen för att säga hej till bästaste Jens som spelade. Varje gång man ser honom kommer man på hur mycket man saknar honom. Inte som pojkvän, men som den underbara vän han är.
Hur som helst, sprang vidare till bussen som tog mig och korvjohan till täby (efter några byten och så iallafall...) där vi hade en hemmafest som väntade på oss.
Stackars pojken som hade festen fick ett svindyrt marmorbord sönderslaget (värde typ 10 000). Hade det varit mitt hem hade jag förmodligen satt mig i ett hörn och gråtit men han höll god min och verkade inte alltför bekymrad.

Jag och Johan kände väl att vi inte riktigt hade festat klart när vi drog därifrån, eller vi var väl snarare för fulla för att lägga oss, så vi busade till det. "Bröt" oss in till kvarterets pool och badade nakna i mörkret. Kallt som satan var det men bastun efteråt gjorde att det blev helt okej.

Att man sedan vaknade med världens baksmälla och vinglade runt fram till typ...nyss, kändes väl lite mindre bra. Nu börjar den dock försvinna och kvällens plan är att gå på "Year One" för att sedan lägga sig i tid.

Summan summarum från gårdagen: Drick inte efter jobbet. Drick inte starksprit efter jobbet. Drick inte starksprit efter jobbet och lägg dig utan att dricka en hel massa vatten samt svälj en och annan ipren.

Grönanfamilj-sammankomst.

Varför blir jag aldrig pigg? Ska det vara så svårt liksom?
Sover och sover och sover. Men inte fan går det!

Sista semesterdagen idag. Sprungit på stan med Emelie typ hela dagen. Sedan väntade powermeet at my place. Fotojohan, korvjohan och sparven pallrade sig hit och tillsammans hade vi en riktigt mysig kväll. Sprang runt i västra skogen och fotade allt och lite till. Blev uppätna av dryga stockholmsmyggor. Diskuterade var någonstans det är mest lämpligt att ha offentligt sex. Plockade sprayburkar och rev upp köttsår (nåja!) på fötterna. Ja, det var helt enkelt en fulländad sista dag.
Imorgon; Massa jobb. Träffa Jens. Gå på fest(?!).

Fick min skatteåterbäring igår på ett par tusenlappar. Idag tänkte jag spendera massa pengar på stan. Men just då, just idag, hittade jag inte ett dugg. Eller, nu ljög jag, jag hittade veckorevyn. Sådär lagom spännande. Usch! Ge mig inspiration.

Hej.

Facebook, den allsmäktige?

Jag har alltid hävdat att Facebook alltid har rätt. Den allsmäktige hemsidan. Nu börjar jag dock fundera över hur fan jag ska hinna.
Enligt ett test ska jag dö om något år. Enligt ett annat ska jag gifta mig vid 22 års ålder, vilket visseligen inte låter helt fel. Ett test hävdar att jag ska gifta mig med KorvJohan och ett annat att Jens har världens största crush på mig. Jag ska dessutom inom en snar framtid ploppa ut tre barn.
Så, om ansiktsboken har rätt har jag alltså en hel del att stå i. Sedan måste jag nog börja spara pengar till allt också. Bröllop och barn ska tydligen inte vara helt gratis. Jag har räknat på det och bara bröllopet kommer överskrida 180 000 sek. Inklusive smekmånaden då alltså. Jag hade helt enkelt tänkt starta en fond, en liten insamlingsfond till min framtid. Så om ni är så vänliga och hör av er med bidrag!!

Vad jag har gjort annars idag? Well, packat massor och åter massor med kartonger av skit. Sedan har jag även hunnit med att äta marängswiss, lämnat bort mobilen och fått överta moderns nya ericsson, pratat en evighet på msn samt satt upp mig på ett par lägenheter kring Stockholm. Jag hinner med mycket när jag sätter den sidan till.
Morgondagens agenda; Fira faderns 46 års dag och träffa Martin för film och annat skojigt.

Hej!

Nostalgitrippar, ja tack!

Är jag ensam om att fullkomligt älska nostalgitrippar?
Jag har suttit hela dagen med flyttkartonger för att slänga onödiga saker. Men jag hittar inga onödiga grejor. Allt har ju sparats av anledningar. Lappar man skickade på högstadiet, dikter man skrev till kärlekar, födelsedagskort, brev, biobiljetter, gamla prov...ja, ni förstår. Ögonen tåras mer och mer för varje grej jag lyfter i lådorna. Minnen bubblar upp till ytan.
Det tar på krafterna och jag är nu helt slut. Men gud vad det är värt det. Jag kan inte annat än att älska mina saker och ingenting ska någonsin slängas bort. Jag må vara galen men fan vad det är underbart!

Förutom att trippa omkring i gamla minnen så har jag bara ett fåtal saker på agendan. Ringa Sundsvalls bostäder, ringa Stockholms Universitet, lämna bort min käraste mobil till skrotning samt kolla med Scandic i stockholm om de behöver mig. Så, där har ni min väldigt upptagna dag. Ska även pressa in massa kvalitetstid med min katt, som jag har saknat ihjäl mig efter under dessa månader. Han är bäst.

Hej!

80tals tema och flyttbeslut.När man försöker bestämma sig för huruvida man ska börja plugga och flytta norrut eller stanna i huvudstaden för jobb hjälper det väldigt mycket med vänners tips och synpunkter. Efter att ha vägt fram och tillbaks känner jag att jo, stockholm får det bli. Jag måste bara få det att fungera praktiskt också. Med kontraktet för sundsvalls lägenheten och all den skiten. Sedan måste jag ju kirra lägenhet och jobb i Stockholm också.
Sommaren har varit alldeles för kort för att jag ska hinna ta farväl ordentligt. Jag har verkligen kärat ner mig brutalt i den där staden. Jag känner mig hemma.
Så, lägenhet finnes i Sundsvall för den som vill ha. Och lägenhet samt arbete sökes i Stockholm. Hör av er om ni är intresserade eller om ni har något att erbjuda;)
Jag är absolut inte kräsen. Bor gärna i en städskrubb och arbetar som slamsugare om så är möjligt!

Förövrigt känner jag att jag måste berätta vad det faktiskt var med den där vattenflaskan. Alla verkar ju tro att jag har kört upp den på platser där sådana föremål knappast ska befinna sig. Detta stämmer alltså inte. Jag bytte ut innehållet från kranvatten till smultronvin. Thats it. Inga mer spekulationer är nödvändiga.

Förövrigt nummer 2. Alla grönalundare där ute, jag vet att ni läser; rösta på temat för avslutningsfesten. Och rösta rätt. Inget jävla disneytema. Rösta vettigt och ta 80-talet som erat val. Neon. Underbar musik. Stora hår. Benvärmare. Färgexplodera! Kom igen nu.

Nu ska jag göra te och fortsätta sakna mitt stockholm. Hej!

Lady Gaga och pubkväll.

Igår fick jag vara med om mycket ska ni veta. En liten summering:
1
. Jag fick gå upp vid halv 7 för att KorvJohan skulle till jobbet och för att få upp honom fick jag offra mig lite.
2. Jag gick typ världens längsta promenad för att hitta Sibylla åt Emelie. Såklart fanns det inte, vilket vi kom på efter någon timmes traskande mitt ute i ingenstans.
3. Jag har kommit på ett helt nytt användningsområde för min arbets-vattenflaska. Barnförbjudet dock, så det kommer inte avslöjas i min blogg.
4. Sett Lady Gaga, hela Lady Gaga. Naken och alldeles tokig. Nej, ingen hit gjorde hon hos mig.
5. Varit på ännu en pubkväll med mina underbara arbetskamrater.
6. Gått hela vägen från djurgården till t-centralen.

Ja, och nu väntar en 2.5 h's hemresa till gnällbältet. Vi får se hur länge jag stannar. Just nu känns Stockholm mer lockande, eller ja, det gör det visseligen alltid. Men, så länge ni stockholmare inte glömmer mig medan jag är borta så är jag relativt nöjd.

Nu blir det supersnabb dusch och sedan hemresa. Hej!

Underbara dag.

God morgon, världen!
Idag väntar en förhoppningsvis underbar dag. Ska nämnligen träffa Emelie, gå på Lady Gaga-konsert samt kila ut med mina arbetskamrater på en såkallad Pubkväll. Vad kan gå fel liksom?
Sitter nu och nöter Gaga-låtar. Hade bara hört typ Just Dance och Nothing else I can say, men hon har ju en hel drös med andra härliga parteylåtar. Perfekt innan en pubkväll.
Så, befinner ni er i Stockholm tycker jag absolut att ni ska pallra er iväg till grönan för att kika lite, 80 kronor är det väl värt?

Jobbade igår. Gick dock hem vid 19-tiden då jag verkligen inte var motiverad nog till att jobba till midnatt och ännu längre. Nej, så jag drog mig hemåt för en filmkväll med Johan. Mycket mysigt.

Så, nu har jag berättat lite vad som händer här. Imorgon går bussen hem mot Örebro vid 8. Så, vi ses i stan vid halv 11. Hej!

Amy Macdonald och Aqvaria.

Dagarna härborta går för fort. Snart är det bara 3 veckors jobb kvar och därefter en vecka till flytt. Vill stanna upp ett par veckor eller så. Jag är inte redo än. Vill inte säga hejdå. Verkligen inte.

Igår var jag, som jag skrev i förgående inlägg, på både Aqvaria och Amy Macdonald-konserten. Vi hann faktiskt med Skansen och några glas vin också. Verkligen en underbar eftermiddag/kväll. Konsertern var utan tvekan sommarens bästa. Sådan scennärvaro hos artister är fan inte vanligt. Sådan dialekt är inte heller ofta man hör. Fick sån otrolig lust att ta planet till skottland för att bara lyssna mer på den. Nej, men fantastisk var hon.
Aqvaria däremot, hur kan folk betala 80 kronor för att traska runt bland lite fiskar/grodor/ankor? Visst fanns det ett par färglada och fina firrar, men till största del var det ju svenska, gråa och tråkiga fiskar. Ja, turister är bra roliga ibland.

Idag ska jag iväg och arbeta igen. Sista dagen innan hemresan. Fast, jag tror jag ska vara så busig att jag stannar här även söndagen ut. Är ju trots allt både Lady Gaga och Pubkväll. Lite mer lockande än en tråkig bussresa och att sedan hoppa direkt i säng. Så, jag tar tråkbussen på måndag. Så får det bli.
Stannar till fredagmorgon iallafall. En hel del saker inbokade, men en hel del luckor som ni får fylla, om ni vill.

Jobbet kallar på mig. Jag är mäkta peppad. Yay. Tur att Johan finns där. Så jag slipper ta livet av mig. Hej!
RSS 2.0