I went Insane.

Gårdagen alltså. Var ju tydligen ledig samtidigt som min syster kom på besök, vilken timing! Så, vi drog till Grönalund för att åka med hennes vänner. Och, håll nu i hatten allihop, de lurade med oss upp i Insane. Mig och Maria alltså. Vi åkte Insane. Förstår ni grejen?
Det var utan tvekan det vidrigaste jag har gjort. Den var inte kul på något plan. Bara sjukt vidrig. Kändes som att jag föll och snurrade runt hela vägen. Paniken satt kvar i minst en timme efteråt och gjorde att hela jag skakade. Det gör jag verkligen aldrig någonsin om. Aldrig. Usch.

Sedan hade jag en gammal vän som hörde av sig. En vän jag faktiskt har saknat emellanåt. En vän som stod mig extremt nära en gång i tiden. Vi ska ses i veckan. Kan bli roligt.

Idag blir det Amy Macdonald och Aqvaria med sötaste KorvJohan. Jag röstar även på en picnic vid skansen senare, men vi får väl se vilka som är på. Ska iallafall springa till systemet och köpa lite gott vin, ifall att liksom.
Ser hur som helst fram emot konserten som fan. Hon är grym! Och på söndag blir det nog lite Lady Gaga innan jag tar bussen mot närke. Ja, jag tror det får bli så.

Men nu ska jag in i duschen och upp på stan! Hejs.

Snart semester.

Snart semester. Snart så. Bara 1 jobbdag kvar sedan är jag ledig 5 dagar. Ska bli så obeskrivligt underbart!
Blir, som jag har sagt tidigare, en resa hemåt. Packa lite flyttlådor, träffa lite vänner och förhoppningsvis få lite sol på sig. Ja, och sova, sova, sova.  

Till den anonyma människan som tror jag kommer hoppa av skolan och flytta från Sundsvall; du kan mycket väl ha rätt. Chansen finns. Men jag tror jag kommer tänka över det bra mycket mer än jag gjort tidigare. Jag har redan nu börjat höra mig för med skolor runt om i Sverige som ligger närmare Stockholm och närmare hem till Örebro. Får jag byta efter en termin, ja, då är det ingen fråga om saken. Jag vill inte bo i Sundsvall. Verkligen inte. Men jag har inget val just nu, inte om jag vill bli barnmorska. Vilket jag vill, av hela mitt hjärta.

Jag börjar bli en annan person. Det är inte bara jag som känner det. Jag har blivit vuxnare och jag tror det beror på att jag bor själv. Jag lär känna mig själv. Jag gör inte längre dumma saker som kan resultera i alla möjliga galenskaper. Jag strular inte runt. Jag kan spara pengar. Jag bryr mig om människor på ett helt annat sätt.
Det är nytt. Ibland känns det jävligt tråkigt. Men bra ändå.
Något annat som känns bra är Stockholm. Så jävla bra. Så sjukt mycket jag kommer gråta när jag åker härifrån...

Nu ska jag hoppa in i duschen och ha en galet bra ledig dag. Visste inte ens att jag var ledig, så det var välkomnat;D

Galna dagar.

Känns som att jag tjatar om mina monsterpass på jobbet. Men det är sjukt. Lätt att vi alla går ner flera kilon varje gång vi har rusch.
Igår räknade vi med en budget på 9000 gäster, vi fick över 14000. Om ni räknar ut matematiken i fallet så förstår ni nog paniken vi kände.
Utöver detta går även svininfluensa på mitt område. I huset jag jobbar till och med. Hypokondriker som jag är kommer jag antagligen, som vanligt, inbilla mig att jag har det så mycket att jag psykologiskt får det. Så, Kära vänner; Skriver jag inte på ett tag så kan det ju vara så att jag ligger med respirator på Karolinska.
Bara så ni vet.

Blir inte dagen lugnare idag kommer jag sitta bakom huset och gråta blod idag. Jag orkar seriöst inte mer. Min kropp är slutpumpad på energi. Mitt servicemind är totalt raderat och jag kan seriöst inte vara trevlig mot folk längre. Går inte.
Tur att jag har mina Johan-ar kvar. Fotojohan slutar visseligen på söndag. Men några dagar till.

Fick värsta ångesten över flytten igår. Jag har det bästa livet man kan tänka sig här, om man bortser från jobbet. Jag har mina underbara kompisar, en jättejättefin lägenhet, jag gör saker hela tiden. Såhär bra har jag inte mått egentligen någonsin. Usch. Hoppas jag får byta skola, snabbt.

Jobbet kallar. Hej!

Konsten att vinkla samma historia olika.

Godheten segrar igen? Det är frågan. Ord står mot ord. Vad är sant, vad är lögn. Min arbetsplats är ruskigt bra på att vinkla historier åt alla möjliga håll. Alla har sin egna version av allt.
Någon har blivit sparkad, någon har kvar sitt jobb. Någon äter av saker på jobbet, någon är galet allergisk. Någon blir sexuellt trakasserad, någon skojar om saken.
Jag blir lite trött på skiten.

Lejonbacken igår var helt okej. Eller okej är fel ord, det var roligt. Träffade alla mina korv/kiosksnubbar och brudar. Lite för många som lämnar oss samma dag bara. Väldigt färgstarka karaktärer som jag kommer sakna. Malin, Max, Emelie, Peter... Som tur är vet jag att jag iallafall kommer träffa Emelie igen. Hon är min klippa. De andra är det lite tveksamt med men man ska aldrig säga aldrig. Jag hoppas. Om inte annat kanske man ser dem nästa sommar igen.

Att vakna efter gårdagen var väl kanske inte det roligaste jag har gjort. Att jobba 12timmars pass efter gårdagen är ännu värre. Kommer gå omkring som i koma. Men, snart har jag min efterlängtade semester!

Frukost nu. Hej!

Alltid en vinnare.



Sömnbrist. Alltid denna sömnbrist. Måste börja vända tillbaks dygnet snart, innan skolan drar igång och jag verkligen måste ha huvudet med mig. Projektet påbörjas...imorgon.

Gårdagen var riktigt skön. Var hemma och pysslade fram till tidiga kvällen, då jag for min kos till Täby för att hälsa på KorvJohan. Vi blev nostalgiska och satte på American Pie-filmen. Jag tror jag kritiserade det mesta som gick att kritisera i klädesväg under filmens gång. Hur tänkte man då man stylade folk på 90talet? Vem går på fest i en blå skjorta med träd på eller ett pyjamaslinne med mjukisbrallor?
Hur som helst. Vi var ju tvugna att supporta vår arbetsplats så det var bara att pausa filmen och slå på sommarkrysset. Som jag förövrigt vann rätt brutalt. Men, jag menar...man kan ju inte förvänta sig alltför mycket av någon som bara har myndighetsåldern inne.
Kvällen avrundades med ett parti monopol och ett med TP. Jag vann dem båda. Stackars Johan! Du får nog din revanch snart. Host.

Nu väntar ännu ett monsterpass. 10.20-20.00. Var tog 9-17 jobben vägen?
Efter det kommer jag iallafall dra på mig klänningen, sminket och sticka till Lejonbacken med mina härliga arbetskamrater. Vi håller tummarna för att vissa inte infinner sig dock.

Nu blir det att rusa till tunnelbanan. Hej!
( Bilden är inte relevant för inlägget. Saknar bara min bebis fruktansvärt.)

Stockholm-Sundsvall. Jag är räddad!

Satt precis och tittade på bussresor mellan Stockholm och Sundsvall, en sträcka jag förmodligen kommer använda mig väldigt mycket av till hösten. Priserna låg förvåndandsvärt lågt. 220 kr resan (99 kr för just-nu-biljetter). Priserna för tåget låg ännu lägre. Så mitt liv känns rätt så räddat just för stunden!

Vill verkligen vara oberoende av mina föräldrar. Men när det kommer till pengar så funkar det inte. Det går inte. Jag lever på bröd och vatten och trots detta har jag inga pengar. Jag ligger back. Hur sjutton gör man? Hur klarar man sig ekonomiskt själv?
Jag vill kunna lägg mig i sängen om kvällarna och slippa räkna ut morgondagens utgifter. Det är inte kul på något vis. Jag hatar det. När jag skaffat mig en utbildning och fått jobb, då hoppas jag för guds skull att jag slipper oroa mig. Då vill jag bara kunna göra i stort sätt vad jag vill...

Idag blir det iallafall att leka lite med KorvJohan i Täby. Hyra någon film och bara ta det lugnt. Enda lediga dagen innan min monstervecka med 5 dagar fyllda med 12timmars pass. Pengar, pengar, pengar. Typ.
Sedan får vi se om det blir kryssning, just nu ser det inte ljust ut. Annars blir det hur som helst hemresa nästa helg. Underbart! Så, vad händer då i Örebro?

Hej!

Gårdagen och dagen.

Jaha, då sitter man här. Påsarna under ögonen faller ned till marken, kroppen känns tung som bly. Jag är helt slut. Måste sluta vara upp till efter två. Måste.

Hur som helst. Gårdagen var en kanondag! Gick med Emelie och hennes Aupair-kompisar på stan för att sedan möta upp KorvJohan på Grönalund. Där åkte vi lite, men eftersom att vi arbetar på stället har man som redan tröttnat på det mesta så det blev ingen lång tur dit. Pratade lite med servicecheferna dock om vad som händer nu i fortsättningen med alla jobbproblem. Ser ljust ut!
Ja, och när alla tröttnat på att åka runt och lekt av sig så tog vi vårat pick och pack och drog till Upplands Väsby. Áupairerna var tyvärr inte sugna på att följa med så de lämnade oss här.
I Väsby hade vi massa saker för oss; spelade TP, drack lite alkoholhaltiga drycker och badade i Emelies pool. Spelade vår egna version av volleyboll däri, vilket i princip gick ut på att alla mobbade ut Mica och Mica dog av kallsupar.
Eftersom att det var mitt på kvällen och ingen sol fanns för att göra oss varma efter badet hoppade alla tre ned i bubbelbadet. Trångt men mysigt.
Ja, och efter detta fortsatte tävlingen "Grönans dummaste" och vinnaren blev, inte helt chockerande kanske, Johan. Inte ska det vara lätt att vara liten inte!

Toppendag/kväll som sagt.

Idag blir det jobb till 21 och sedan kommer Magnus hem till mig. Kommer förmodligen vara galet osocial och möjligheten att jag somnar är nog ganska stor. Men kul blir det iallafall!

Hej.

Flyttkrångel.

Varför ska det alltid vara så mycket krångel med saker?
Jag fick lägenheten i Sundsvall med inflytt 1/9. Vilket är en tisdag. Otroligt dumt. Så nu kan jag inte flytta in i den förrän helgen efter. Skolan börjar 28/8. Förstår ni problemet? En hel vecka utan boende. Kanske inte låter som något omöjligt men jag känner typ inga människor i denna lilla stad. Ja, förutom Jens då. Får väl be snällt och blinka lite med mina långa ögonfransar, eller något.

Igår var en relativt lugn dag. Sprang runt lite och pratade med viktiga människor. Sedan kom Magnus hit och vi kikade på "Miss Marsh" och Sexeducation. Mycket trevligt! Filmen kan ju rekommenderas till de som gillar galet skumma highschoolfilmer.
Idag blir det Grönalund följt av spelkväll hos Emelie. Ni vet de där spelen man spelade som liten. Mixmax och liknande. Sedan förhoppningsvis lite vin på det. Kommer bli kanon!

Känner mig lite stolt. Aningens bara. Jag kan klara av att hålla mig i skinnet. Jag är inte den alla verkar tro jag är längre. Jag har vuxit upp. Jag vill så jag kan.

Att spela eller inte spela?

Finns en sak jag har funderat ganska mycket på. Speciellt nu som singel. Alla pratar alltid om att man ska ragga men samtidigt "spela" svår. Jag förstår inte grejen. Varför spela svår om man är intresserad? Blir inte det bara krångligt?
Vore väl bra mycket bättre om man bara visade sitt intresse och passade över bollen till personen man vill ha och lät denne göra vad den ville med allt sedan? Istället för att ragga-spela svår- ragga lite till- spela ännu svårare och sedan blir allt en enda jävla soppa av massa skådespeleri och missförstånd.

Nej, är jag intresserad så visar jag det. Killarna får tycka jag är för på. De får tycka att jag tar för mig för mycket. Men sådan är jag och jag tänker inte ändra på mig för att någon säger åt mig att det är vad som fungerar. På mitt vis slipper folk försöka läsa av felaktiga signaler. På mitt vis får folk en ärlig invit eller en klar och tydlig diss.

Vad tycker ni?

God morgon världen. Vad bloggas det om idag?

Jag satt, som jag alltid gör på morgonen, och läste mina favoritbloggar. I bland dessa finns alla möjliga bloggar. Modebloggar, kärleksbloggar, graviditetsbloggar, mammabloggar, humorbloggar, dagboksbloggar och sorgebloggar. De bästa, men även de hemskaste är de där sorgebloggarna. De får mig engagerad. De får mig att vilja hjälpa andra, att vilja förändra samhället. Till dessa hör Englas mammas blogg ( ni minns hon lilla tjejen som blev brutalt mördad av psykopatet Anders Berglund?) samt Therese vänners blogg ( 15 åriga flickan som blev mördad av ett par "vänner" i en skog nu i juni).
Idag gick mina tankar till Carina, Englas mamma. Väldigt många tankar. Jag läste kommentarerna hon får. Där står det att hon använder sin mördade dotter som varumärke för att få sin blogg större. Jag menar, kära någon, kvinnan är vuxen och bryr sig förmodligen inte ett piss om hur många läsare hon har. Hon vill säkerligen bara skriva av sig och få de som läser engagerade. Inte för att göra sig ett större namn själv.
Andra skrev att "man får ju faktiskt tycka synd om Anders. Han är kanske en snäll människa innerst inne...". Ja, det är inte olagligt att tycka synd om honom. Men varför ska Carina göra det? Finns ingen som helst logik i att hon skulle tycka det minsta synd om honom. I hennes situation skulle jag hata honom mer än någonting annat. Jag skulle vilja ha honom bränd på bål, levande. Men det går ju inte i Sverige, tyvärr i detta fall. Nej, usch. Låt kvinnan sörja och sluta kom med taskiga kommentarer angånde hur hon ska känna, tycka och tänka. Hennes lilla dotter är borta, för alltid. Hon har rätt till ilska. Hon har rätt att tycka synd om kvinnan som nu sägs vara Anders flickvän.

Så, då var min ilska borta för dagen och nu ska jag tagga inför allt som kommer ske idag. Hej!

Grönalunds drama.

Dagarna på Grönan upphör aldrig att förvåna. De blir verkligen aldrig som man tänkt sig dem. Idag hade jag förväntat mig en lagom stressig dag, händelselös men skön. Icke sa nicke. Fick istället äta lunch med någon jag inte riktigt begravt stridsyxan med än och sitta i "förhör" med cheferna om den sexuella terror som råder på jobbet. Kanske inte låter så mycket, men för mitt lilla hjärta och min trötta hjärna tog detta helt musten ur hela mig.
Men det var värt det. Blir situationen bättre för Korv-Johan så var det helt klart värt det.

Nu är jag ju hemma iallafall och har två lediga dagar att se fram emot. Ska bli underbart! Morgondagen är lite luddig med massa saker som ska pressas in under kort tid. Men ska lösas!
Torsdag däremot är lugn. Blir spel på kvällen hemma hos Emelie bara, med Johan och kanske Malin. Lite vin på det också. Toppen!

Men nu ska jag återgå till msn. Ha det!

Adventureland.

Vad har jag åstakommit idag?
Svar: Ingenting.

Jag fick inget svar på något av de numrena jag ringde för att fixa saker idag. Alla har semester. Underbart! Vad gör man då?

Fick iallafall besök av bästaste Emelie. Vi såg på Adventureland och kände igen oss. Nickade med i argumenten och kände att "vad fan, exakt som på grönan ju..." ungefär hela tiden. Så, för alla arbetskamrater därute. Se filmen.

På tal om jobbet. Måste bara berätta om mitt bästaste skämt jag drog på jobbet förra veckan. En kille kom fram och pratade lite. Så frågade han efter en stund;
- Så...hur är det i sockervaddsbranchen då?
och jag svarar:
-Jodu, det rullar på...så att säga.

Fattar ni? stört roligt. Ibland får jag till det.

Men nu ska jag sova bort min övertrötthet. Ha det!

Fylleslag och flyttplanering.

Gårdagen var ju en dag i sig.
Hemresan gick för fort så mamma fick släppa det hon höll på med för att hämta mig en halvtimme för tidigt. Myste lite med familjen när jag väl kom hem. Fick äntligen gosa med min älskade Kasper.
Efter mysstunden färgade jag mammas hår och fick sedan skjuts till Sofie. Där väntade Moa och min plutta, Ida. Vi bestämde oss för att ta hennes krogoskuld.

Blev alltså tjejkväll med utgång. Målet blev Björnstugan. Ja, mer finns väl inte egentligen att säga. Vi blev fulla. Vi tog massa fjortisbilder och ja, hade en allmänt bra kväll. Jag stack dock hem utan att säga till, förlåt. Men att blanda laktos och alkohol är ingen höjdare. Litet tips sådär. Fick hur som helst gratis taxiresa hem av en vänlig chaffis.

Idag blir det till att fixa med Sundsvallsflytten och alla räkningar som staplats på hög här hemma. Allt ska vara färdigt till 13.05 då min buss hemåt går. Bara att kasta sig in i det helt enkelt. Hade varit lite lättare om huvudet var med i leken också.

Ska sätta igång. Hej!

Evig kärlek, påhitt eller på riktigt?

Tror ni på riktig kärlek? Kärlek som aldrig dör? Att man kan vara sådär pirrande, bubblande, underbart kär livet genom?

Jag har själv alltid varit en sann romantiker. Som tror på lyckliga slut. Men av egna erfarenheter börjar hoppet försvinna lite. Kanske "den rätte" bara är ett påhitt. Något som skapats för att få folk att tro på lyckliga slut och evig kärlek för att kunna sälja tidningsupplagor, få sina dejtingsighter och agenturer att rulla på? För att lura mänskligheten till att de inte klarar sig själva, att de måste fortsätta leta efter sin match?
Jag tänker hur som helst inte sluta leta, för jag har lite hopp kvar. Och jag vet att jag alltid kommer satsa helhjärtat när det känns rätt. Att jag alltid kommer leva med iallafall fantasin om evig kärlek, trygghet, lycka och ett underbart liv.
Men just idag tvivlar jag lite. Just idag är jag lite rädd. Just idag längtar jag tillbaks till den stunden då jag för första gången kände kärlek, då jag kände att det skulle vara förevigt. Stunderna jag var liten och naiv. De stunderna längtar jag tillbaks till.

Så, tillbaks till verkligheten och bort från tankarna.

En heldag med Emelie.

En heldag med underbaraste Emelie igår. Tog årets första utomhus dopp ( visseligen i en pool...), gick lite på stan och avslutade dagen med att gå på bio, Harry Potter. Fruktansvärt bra dag!

Idag väntar mer jobb. Börjar verkligen tröttna nu. När Emelie ska sluta efter nästa vecka känns det ruskigt omotiverande att ens dra dit och fortsätta slita för ingenting. Synd att man inte har något val, utan är fast där till 23 augusti. Tur att Bosse och Johan är kvar ett slag till iallafall.

Åker hem till Örebro en vända imorrn och stannar till måndag vid lunchtid. Så vill ni ses får det bli på söndag kväll/eftermiddag. Annars blir det förhoppningsvis Ice Age 3 med småsystrarna och bara mysa med kissarna. Ja, och gräva mig igenom alla räkningar, hyreskontrakt och all annan post. Jag kan knappt bärga mig!

Hej.

Vilka dagar.

Vilken dag. Vilken nedrans dag igår.
Hur kan man jobba 12 timmars pass 4-5 ggr i veckan och då ha en månadslön på 7000? det är ju ett skämt. Stämmer min lönespec så säger jag upp mig och skaffar annat jobb. Sådär mycket skit ska man inte behöva ta för den struntsumman. Usch och fy! Det trodde jag inte om det stället.

Idag väntar ännu ett monsterpass och jag hoppas och ber att jag slipper stå med mr. retard och mrs.retard. Utöver dessa kan jag nästan stå med vem som helst. Nästan. Tycker de kan placera mig, Emelie och Bosse ihop. Bra blandning. Bra samarbete.


Nu ska jag äta frukost och njuta lite till. Hej!

Utkast: Mycket saker ...

Mycket saker på gång nu. Inte bara med studieplaner och flytt norrut. Massa roliga saker kvar att göra under sommaren
 
På fredag ska jag på HarryPotter-filmen med Emelie, hennes syster och kusin. En resa med henne och hennes familj, med Cinderella. Partaj i min lägenhet på söndag. En kort hemresa vankas också.
Så, jag har lite att stå i iallafall. Och tro det eller ej, men jag börjar tycka det är lite skönt att vara själv emellanåt.

Fick just ett samtal från min läkare. Hon undrade om jag vill vara med i en undersökning som ger gratis livmodershalscancer-vaccin. Vem tackar nej till det? Ger mig dessutom gratis hemresor under 3, 5 år från Sundsvall. Jag har gjort att bra val känner jag. Trots att jag drog en liten lögn. Liten bara. Hoppas jag inte dör av den lögnen bara.

Idag blir det arbete. Till halv tolv. Vilket innebär att jag kommer innanför min dörr vid ett snåret. Underbara dag. Hoppas folk är trevliga och att jag får jobba med mina favoriter. If that is the case, så kommer den här dagen äga!

Förövrigt börjar jag sakna Johan. Nu får du komma tillbaks till jobbet.
Hej!

20 saker killar bör veta innan de skaffar flickvän.

20 saker killar måste veta om tjejer

 


1
. Säg aldrig nej när hon vill pussa dig framför dina kompisar.
Om dom skrattar är det för att dom är avundsjuka.

2. Var inte rädd att röra henne om du vill det.
Om hon är tillsammans med dig är det för att hon vill vara med dig.

3. Var aldrig otrogen.
Det kanske verkar som att "ingen får reda på det" men tjejer berättar
allt för varandra om allt. Hon kommer få reda på allt tillslut, och då ligger du risigt till.

4. Missa aldrig ett tillfälle att berätta för henne hur vacker hon är.

5. Om hon slår dig hårt, så förtjänar du det.

6. Om du inte har sex med henne, säg inte till dina kompisar att du har det.

7. Du kan va lite snuskig med henne privat, det är sant. Det flesta tjejerna tar faktiskt inte illa upp.

8. Se alltid till så att hon kommer hem säkert så ofta du kan.
Om du släpper av henne någonstans, följ med henne ända till dörren. Om du inte släpper av henne, ring henne och se till att hon kommit hem säkert.

9. Om en kille får henne att känna sig obehaglig, är det din plikt att slå ner honom,
eller åtminstone snacka med tönten.

10. Om du står med henne och pratar med någon av dina tjejkompisar,
tryck henne närmare mot dig så hon känner att det är hon som är i centrum.

11. Följ med på en tjejfilm lite då och då.
Hon bryr sig inte om du tycker om den eller inte, det betyder bara mycket att du följde med.

12. Lyssna alltid på vad hon har att säga. Det betyder mer än du tror.

13. Bli inte tokig när hon PMS:ar. Det är inte äckligt och det får henne att
känna sig jätteledsen, så var förstående.

14. Om ni har blivit ett officiellt par och du ska presentera henne för dina kompisar,
är det jävligt bäst för dig att du presenterar henne som din flickvän.

15. Stressa inte upp dig över vart ni ska gå, om ni ska på dejt.
Hon vill egentligen bara vara med dig.

16.
Om hon säger att hon har ont någonstans, massera försiktigt utan att hon säger till dig.

17. Om du inte älskar henne, så var inte tillsammans med henne, vänta inte med det och
låt henne inte upptäcka det. Det kommer bara göra mer ont om du drar ut på det.

18. Tjejer är ömtåliga.
Även om ni skojbråkar/brottas var väldigt försiktig.

19. Memorera hennes födelsedag för guds skull!
- Ditt liv kan bli förstört

20. När ni har varit tillsammans ett tag, tänk på att hon verkligen litar på dig. När du har en flickvän som verkligen litar på dig, har du ett mycket större ansvar, privilegium och kontroll än du tror. Det flesta killar skulle mörda för att få sån kontroll och det kan förstöras på en nanosekund.

Underbara grannar!

Visst är det väl underbart med grannar? Speciellt den sorten som festar, skriker i korridoren OCH skriker fina små lappar till övriga och klagar på allt? Idag fick jag en lapp. Jag citerar lappen;
Tja!
Kan du vara bussig och behålla din sopppåse i lägenheten alternativt gå ner och slänga den direkt i fortsättningen? Nu ligger den och förpestar luften i hela korridoren. Inte hänsynsfullt!
/ Granen.

1. Soppåsen, utan tre p:n, låg ute i 10 minuter medan jag skurade min lägenhet. Han måste suttit med ögat mot inkikshålet och väntat på någon att attackera med sin lapp.
2. Ska han prata om hänsynsfullhet med tanke på nattens oväsen och fjortisfylla?
3. Tack! Jag har alltid undrat vad granarna gör övriga tiden på året då det inte är julafton och de får glänsa. Tack Granen!

Jag börjar tro att det går någon sjukdom i Stockholm igår och idag. Någon sjukdom som gör alla människor till psychos helt utan stubin. Hoppas denna sjukdom försvinner snart innan jag också blir smittad och börjar skriva lappar.

Hej.

Helvetes dag på tivolit.

Helt slut. Vilken nedrans dag!
Kunder som klagade på minsta lilla sak ( " Min glass är mindre än hennes..."- 45 årig kärring), bråkiga arbetskamrater som är beredda att slåss för att få sin sak sagd och få rätt, kaos på alla håll och kanter. Jag blir så trött.
Tur att min Emelie var där och hade humöret uppe. Tack för det!

Äntligen hemma iallafall. Har suttit med en karta för att lokalisera min lägenhet i Sundsvall. Ja, jag har fixat en. Ifall att. Tänkte ni kanske ville se. Jag vet dock inte om det är såhär det ser ut, bostadsbolag brukar ha en tendens att ge ut förskönande bilder på sina bostadsrätter. Men hoppas kan man ju!
 

Imorgon vankas mer jobb. Så nu ska jag göra allt annat jag måste göra idag innan läggdags. Ha det så bra!

Dagens lärdom.

Dagens nya kunskap: Laga inte matlådor på spis iförd endast trosor. Bad mistake!

Nu ska jag jobba.

Dalabesök och beslutsångest.

Träffade mina dalafavoriter idag. Mats och Jenny plus deras dundersöta döttrar. Vi tog en fika på Café 60 och strosade runt på stan några timmar. Sötare familj får man leta efter. Nästan så jag vill tvinga dem att adoptera mig.
 daltöserna;)
( Emma och Ellen)

Kom in på sjuksköterska i Sundsvall och nu vet jag inte vad jag vill göra. Stanna i stockholm och ta något jobb för hösten. Leva livet. Eller ta tag i mitt liv, börja plugga och återigen flytta uppåt. Jag är bara livrädd för att det ska bli som sist. Att jag känner mig ensammast i världen och vill flytta hem efter bara några månader. Hjälp mig, vad ska jag göra?
 Alltid denna beslutsångest. 
Har en fin lägenhet i fagerdal i Sundsvall, fixad och klar. Här har jag ingenting, förutom några toppen kompisar som jag inte vill bli av med. Varav en visseligen drar iväg till mina gamla Örebrotrakter, men strunt samma. I Sundsvall känner jag en, mitt ex. Känner några till, lite sådär ytligt. Inte som mina stockholmare. 
Vad gör jag?

Förövrigt känner jag mig lite ensam. Någon som är sugen på att komma över en stund?
Hej.

Djuriska grönalundare.

Igår var toppen. Verkligen en såndär dag då man bara vill fortsätta vara vaken. Började med att träffa min syster vid T-centralen. Drog med mig henne till GrönaLund för att åka lite roliga karuseller och bergodalbanor. Snyggaste korten vi köpte på oss själva, där vi som vanligt lyckas sätta minerna aningens bättre än alla andra. När vi tröttnade på allt regn och rusk på djurgården drog vi oss vidare till stan för att strosa lite.
Sofie gjorde misstaget att visa mig Designertorget sist hon var här, så vi fastnade där (jag och maria alltså) och ville köpa precis allt. Hela sortimentet. Och tillslut åkte hon hem. Lite tråkigt.

Men jag hade ju magnus som kom senare. Tittade på Black Water samt My Bloody Valentine och hade det mysigt. Skönt att se honom igen. Han är en sådan person man nästintill vill ha en daglig dos av.  

Dagen på jobbet var nog bland det roligaste jag har varit med om. Att placera mig och Bosse ihop med snyggPeter är nog det dummaste Grönan kan göra. Det är som gjort för att vi ska dreggla och bete oss som djur. Så, det var precis vad vi gjorde. Jag kan ärligt säga att jag nog bara stött på någon mer kille förutom snyggingen som är sådär het. Jag skulle kunna äta upp honom, anyday. Men, Grönan har som policy att inte göra sånt. Så jag håller mig i skinnet och sväljer mina galna tankar. Peter får förbli orörd så länge han vill och jag och Bosse får hålla tillbaks på de djuriska drifterna vi har...

Nu ska jag iallafall lägga mig ned i sängen och drömma om guld och gröna skogar.

Update.

Har haft en toppendag med Emelie och Ulrika idag. Kista centrum för att fönstershoppa och äta på food courten, för att sedan fortsätta hem till mig och se på film. Mycket mysig dag med mycket snack och lite rosévindrinkar! sådant uppskattas i tider som dessa.

Igår var en spännande dag som jag inte ens tänker gå in djupt på. Kontakter bröts, monsterpass och mr. snygging stod í kiosken mittemot hela dagen. Elaka ord sades och respektlösheten flödade. Jag förstår inte hur man kan kalla någon som varit ens bästa vän för patetisk, be denne att hänga sig och så vidare bara för att man blev ombedd att åka hem för att personen i fråga behövde sova själv i sin lägenhet? Kalla mig vad du vill, men det är inte jag som varit respektlös och betett mig som en idiot.

Imorgon kommer min kära lillasyster hit. Ska bli skönt att få hit lite Örebrovibbar. Blir nog lite fönstershoppande och grönalund om vädret inte hinner ta kol på oss innan. Har verkligen varit det mest oregelbundna och oberäknerliga väder jag någonsin varit med om. Att gå från strålande sol till storm och åska, iskyla till stekhett på bara någon minut...det kan inte vara normalt?! Hur som, hoppas som sagt det är på vår sida.
Efter att ha lekt med syster ska jag leka med Coronamannen. Blir film i min säng. Lite skräckis och kanske lite vin på det. Kan inte gå illa.

Nu ska jag återgå till "Sex Education" på trean. Mycket bra program! 

Sofie och jag;D

Sofie och jag har skaffat oss en idé. Till vår idé behöver vi 50-60 st killar i åldrarna 20-28 som är singlar. Längre kravlista kommer senare men vill ni vara med i vårat experiment så hojta till!

Idag gjorde vi stockholms shopping. Vi sprang i butiker, prövade kläder/skor och hade det allmänt jättetrevligt. Den tjejen har minst sagt varit saknad och det var inte helt utan att jag önskade att hon stannade längre än hon gjorde. Glad ändå att hon tittade förbi!

Imorgon vankas det jobb. 12 timmars pass med stängning. Något jag inte alls ser fram emot men vad gör man inte för pengarna?!

Nostalgitripp tillbaks till barnsbenen.

Satt precis och läste en blogg där hon tog upp ämnet "Sommarlovsmorgnar". De där programmen som gick tidigt om morgonarna när man var yngre, och som säkerligen fortfarande går. Efter att ha läst om det var jag helt enkelt tvungen att genom youtube ta mig en tripp tillbaks till barndomen. Salve, Tippen, Mormors magiska vind, Alarm, Vintergatan 5b osv.
Min absoluta favorit var Salve, utan tvekan. Jag var frälst. Kan säkert ha berott på att jag var lite sucker av medeltiden när jag var yngre. Men faktiskt, det är fortfarande bra! ( inte medeltiden då kanske utan mer programmet...)
Vintergatan 5b som gick i två omgångar var en annan favorit. Inte minst för att man tyckte pojken som spelade var så fruktansvärt söt. Introlåten var ju också bra. Även den serien funkar än idag. Så härliga skämt!

Nej, nog med nostalgi. Nu kommer Sofie om några timmar och jag MÅSTE städa idag, blev inget av igår.
Mer om gårdagskvällen kommer senare...

Kändisspotting och saknade vänner.

Idag saknar jag folk. Idag saknar jag massor. Magnus. Alice. Clara. Lillasystrarna. Katterna. Ida. Sofie. Joel/Oscar/Johannes.  
Tur att det brukar gå rätt snabbt att komma ur den fasen av dagen då saknaden är som värst. Ibland är det bra att ha en bergodalbana till humör och tankegångar.

Jobbar stenhårt för att få med mig Emelie och Johan till pubkvällen på Leijonbacken ikväll. Vore så skönt att komma ut. Ta en cider och bara umgås med underbaste grönalundarna. Finns ju en hel del läckerbitar att sukta efter också.

Jag har börjat kändisspotta något brutalt här i storstaden. Erik Hassle, Tomas DiLeva, Tobbe Blom, Måns Zelmerlöv, EMD, Gudrun Schyman, Carolina Gynning, Carina Berg, Marcoolio, Amy Diamond, Bunny Wailer...Listan svämmar snart över. Kan detta möjligtvis vara på grund av att man jobbar på GrönaLund och vi har konserter flera gånger i veckan? Möjligt. Kul är det iallafall. Och man blir lika chockad varje gång man ser någon av dom in real life så att säga.
 
Nu försöker jag finna krafterna att dra mig till duschen för att sedan börja storstäda. Hej!

Arbetsoutfit.

jobb


Där har ni mina efterfrågade arbetskläder. Snett, vint och framförallt fruktansvärt smutsigt. Men vi har vår charm, tro mig.

Utgång i stora staden.

Vi är smarta, Emelie och jag. Går ut på en fredag och super oss fulla. Kommer sedan på att vi jobbar idag. Det var inget kul att vakna 8 och ha hela rummet roterande runt sig. Ja, men sockervadd eller mjukglass ska man väl klara av att göra. Vara trevlig och serviceminded däremot kan bli ett jävla problem.

Gårdagen var väldigt rolig. Förfest på grönalund där vi vann en bamsechoklad på första försöket. Förfest numero 2 hos Cecilia med kortlekar och sanning/konka. Utgång på mosebacke. Utgång på Fridays med god drink och trevliga stockholmspojkar. Summan av kardemumman; Stockholm är ganska okej att parta i.

Henrik och jag "pratade" igår. Vi satt mest och sa alla dumma saker vi kom på. Jag är sjukligt glad att det tog slut med tanke på vilken varg i fårakläder han visade sig vara. Killar alltså. Jag ger upp nu. Kärlek är nog inte för mig.

Nu ska jag in i duschen och försöka bli av med snurret och illamåendet. För jobba det ska jag. Hej!

Dialekter och utgång.

- Så länge du inte pratar i sängen så är din närkingska okej.
- Jag pratar väl inte i sängen?
- Nej, du är tyst.
- Jag är inte tyst!
- Nej...jag vet.


Igår diskuterades mina dialekter. Jag pratar tydligen göteborska på fyllan och i vanliga fall kommer närkingska, stockholmska, dalmål och norrländska. Inte konstigt att folk inte kan räkna ut var jag jag egentligen har mina rötter. Stockholmskan vet jag inte hur jag har fått, med tanke på att jag hatar den mer än...det mesta

Snart anländer Henrik tror jag och vi ska "prata ut". Den har man ju aldrig hört förr. Det innebär för mig; hämta kläder/annat, lätta sitt hjärta och sedan dra. Underbart! 
Tur att jag har planer med Emelie för kvällen. Utgång känns behövligt.  Förfesten blir på gröna lund och sedan får vi se...Laroy låter lockande men bara om vi blir ett gäng.

Tvättstugan nu. Hej!

Bombattentat och kärt återseende.

Bomben är släppt. Inte officiellt kanske. Men lika släppt för det. Inte nog med att du inte kan säga till mig att det är slut. Jag får höra från din bror att du är ute och träffar andra innan du ens har sagt till mig att det är slut. Hur Fan tänker du?

Nej, nu tänker jag fanimig vara singel tills jag hittar någon bra. Någon som jag känner att jag kan spendera resten av mitt liv med. Vilket jag visseligen kände för dig...

Datorn har varit död ett par dagar, därav bloggtorka. Har mest bara jobbat så det har inte varit så spännande heller kanske. Träffade världens bästaste Jens idag. Hans band spelade på min arbetsplats så jag var tvungen att gå dit och kika. Har verkligen saknat honom. Eller, jag saknar honom alltid. Bäst är han.
För att inte tala om Johan som har fixat min dator. Ett mirakel! Nu kan jag börja om på nytt med den. Gött mos!

Imorgon blir det utgång med Emelie. Jag röstar för Berns eller Laroy av den enkla anledningen; gratis entré. Gratis är gott. Gratis är bäst. Får se var tösabiten vill, men jag har lagt min röst iallafall.

Nu väntar sängen. Godnatt!

( Bilder på outfiten kan fixas till söndag om ni vill;) )
RSS 2.0